avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen depunere Apel ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen depunere Apel ?

Am primit minuta hotararii penale la data de 12.06.2015.

Cand este ultima zi cand mai pot depune Apelul ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 13:38, 23 Iunie 2015
10 zile
CPP - art 410
(1) Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de apel este de 10 zile, dacă legea nu dispune altfel, şi curge de la comunicarea copiei minutei.
Adica se poate depune si pe data de 22 ?
Da, se poate si in 22.
23 este ultima zi.
Art. 269 n.cod de proc. pen.
Calculul termenelor procedurale
(1) La calcularea termenelor procedurale se porneşte de la ora, ziua, luna sau anul prevăzut în actul care a provocat curgerea termenului, în afară de cazul când legea dispune altfel.
(2) La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.
................................


Mii de multumiri pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de apel procuror zoli79 zoli79 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti care este termenul limita in care procurorul poate declara apel impotriva hotararii date de judecator in data de ... (vezi toată discuția)
Calculare termen pentru apel puncuskaa puncuskaa cum se calculeaza termenul pentru apel? parchetele fac apel in primele zile dupa pronuntare sau mai amana si fac apelul dupa vreo 7-8 zile? a fost ... (vezi toată discuția)
Termenul cailor de atac. Just-drept Just-drept Potrivit disp. art. 410 (1) C.p.p., Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de apel este de 10 zile, dacă legea nu dispune altfel, şi ... (vezi toată discuția)