avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea 83/2015
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea 83/2015

Conform art . VI din L. 83/2015 ”vor fi elaborate norme metodologice de aplicare a prezentei legi, care se aproba prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si al ministrului transporturilor ” , în termenul prevăzut de art. V din același lege .... ADICĂ 22 MAI 2015 .
Am încercat să găsesc aceste norme.... Din păcate , nu reușesc să intru în posesia lor. Nici ”Legi ” Piatra Neamț, nici la cele două ministere ...
Mă puteți ajuta și pe mine ...(cu numărul acelui ordin comun, dacă există) . Nu s-au publicat încă ? S-au publicat și nu le pot găsi eu ?
Vă mulțumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:46, 29 Iunie 2015
Acum am vazut mesajul dumneavoastra.
O mare parte din personalul navigant din Romania (peste 80%) si-au infiintat inca din anul 2010 (inainte de desfiintarea pensiilor de serviciu) in doua mari asociatii: Asociatia nationala a aviatorilor pensionari din Romania (ANAP) si Asociatia nationala a aviatorilor din Romania (ANAR).
Daca sunteti aviator trebuie sa stiti ca acestea au reprezentat si au activat in ultimii 5 ani pentru revenirea la pensiile de srviciu.
De la acestea a emanat proiectul de lege care, dupa multa munca, a devenit legea 83/2015.
Cu toate ca normele au fost pregatite de reprezentantii aviatorilor din timp, au fost probleme cu interventia unora (putini dar trebuiau sa fie bagati in seama) care au tot venit cu sesizari, cereri, sugestii de schimbare, de modificare a normelor. Nprmele au fost publicate in proiect pe site-ul Ministerului transporturilor si le puteti gasi inca acolo.
[ link extern ]
Ca sa intelegeti cat de "inteligenti" sunt unii, cititi si vedeti ca a fost timp suficient sa vina orice persoana interesata cu propuneri si observatii pana la data limita de 28 iunie, dar ai nostri agiamii, poate crezandu-se "cei mai buni juristi dintre aviatori" continua sa faca propiuneri si sesizari si dupa termenul limita. #-o

Vestea buna, cu toate ca vine cu intarziere, este ca acum doua zile la Adunarea generala a ANAP, presedintele asociatiei a anuntat ca normele au fost semnate si vor fi publicate in M.O. in aceasta saptamana.

Cautati pe net site-urile asociatiei si aflati de acolo informatii oficiale, indrumari cu privire la pasii ce trebuiesc facuti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 34/2015 fix fix buna ziua! Stie cineva daca se mai aplica leg34/2015? vad ca intr-un articol de aici apare legea 230/2007 actualizata in 2015 si la atributiunile ... (vezi toată discuția)
societate organizeaza cursuri de formare profesionala eurocontab eurocontab buna ziua. societate care organizeaza cursuri de formare profesionala , trebuie sa factureze cursurile cu tva sau fara ? multumesc (vezi toată discuția)
Publicare situatii financiare anuale ong sandam sandam Buna ziua! Stiti cumva unde se depun spre publicare situatiile financiare anuale ale unei fundatii? La ONRC mi s-a spus ca ei nu se ocupa de ONG-uri, acestea ... (vezi toată discuția)