Buna ziua!
Stiti cumva unde se depun spre publicare situatiile financiare anuale ale unei fundatii?
La ONRC mi s-a spus ca ei nu se ocupa de ONG-uri, acestea nefiind inregistrate la Registrul Comertului.
Din Ordinul 1969/2007, privind Reglementarile contabile pt ONGuri, rezulta ca acestea se publica "conform legislatiei in vigoare". OK, dar unde?
Persoanele juridice fără scop patrimonial (ONG, fundaţii, asociaţii de proprietari) trebuie să depună la Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice Judeţene (DGFPJ) situaţiile financiare anuale.
ONG -urile au obligatia de a publica, in extras, in termen de 3 luni de la incheierea anului calendaristic, rapoartele de activitate si situatiile financiare anuale in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, precum si in Registrul national al persoanelor juridice fara scop patrimonial. Modelul extrasului situatiilor financiare este aprobat prin ordin al ministrului finantelor publice.
Am citit cu atentie Legea nr. 246/18.07.2005, care modifica OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, art. 41 lit. f) in care se specifica cele aratate de dumneavoastra, cu mentiunea ca se refera la ONGurile recunoscute ca fiind de utilitate publica.
Ceilalti, se pare, ne limitam la depunerea sit financiare anuale la administratiile financiare.
Pentru cei interesati sa depuna la Monitorul Oficial extrasul dupa sit. financiare, modelul acestuia se gaseste in Ordinul 185/2005 din M.O. nr. 189/07.03.2005. Tariful? 100 lei/pagina. (tocmai m-am intors de la M.O.)
Oricum, multumesc pentru raspuns.