avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecatoarea a dat termen cat eram iesit din sala, pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecatoarea a dat termen cat eram iesit din sala, pot sa cer nulitatea actului de procedura??

A strigat dosarul cat eram 2 minute pana la toaleta.
Timp in care a pus in discutie acordarea unui nou termen si a acordat totodata un nou termen.
Insa eu nu sunt de acord cu aceasta masura. Pot invoca nulitatea acestui act procedural??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 11:48, 22 Iunie 2015
Care apreciati ca este temeiul legal prin care sa va sustineti pretentia?
Completul de judecata ,in sedinta publica ,in prezenta celor citati si interesati sa ia parte la judecata cauzelor ,a respectat procedura legala,a preluat cauza,a luat act de cererea adresata si a dispus nou termen de judecata
Tocmai ca nu era in prezenta mea, deoarece eram iesit din sala cat a strigat dosarul, pus in discutie acordarea unui nou termen, discutat doar cu partea adversa si dat termen.
In tot timpul asta eu nu eram in sala!!

Cel putin este lipsa de contradictorialitate. Mai este si vreun alt motiv mai expres de nulitate??
~ Conținut șters la cerere ~
YSL a scris:

De regula, prezenta partilor in procesele civile nu este obligatorie.

Eu nu inteleg deloc ce ziceti. Judecatorul pune absolut toate chestiunile in discutia partilor - inclusiv acordarea termenelor de judecata!!!
Judecătorul nu face prezența decât la strigarea cazului. și este puțin probabil să plecați chiar din fața judecătorului-2 minute-.
Termenul următoarei ședințe este afișat pe ecris și d-voastră aveți obligația să-l verificați .Cu motive bine întemeiate, puteți solicita preschimbarea termenului . Nu este absolut nici un motiv de nulitate deoarece nu v-a adus nici un prejudiciu. , d-voastră fiind dator să respectați și să urmăriți termenele

Alte discuții în legătură

Primul termen ContSters73633 ContSters73633 Buna ziua, la primul termen reclamantul trebuie sa fie prezent ? ( mentionez ca nu am avocat). Multumesc (vezi toată discuția)
Amanare fara discutii Corina Dina Corina Dina Inaintea primului termen intr-un litigiu in care am calitatea de parat am studiat dosarul si am constatat ca reclamantul a depus , o data cu raspunsul la ... (vezi toată discuția)
Sedinta ordonanta președințială - prezenta reclamant Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Imi poate spune cineva cum se desfasoara o sedinta pentru o ordonanta presidintiala? Sunt reclamant si am primit citatie cu numarul salii dar nu inteleg ce se ... (vezi toată discuția)