Inaintea primului termen intr-un litigiu in care am calitatea de parat am studiat dosarul si am constatat ca reclamantul a depus , o data cu raspunsul la intampinare si modificare de actiune. Conform art 204(1) CPC instanta dispune amanarea pricinii si comunicarea cererii modificate paratului , in vederea formularii intampinarii ....
Intrebarea mea este - pot cere sa fie strigata cauza la amanari fara discutii ? ( vreau si eu sa cer aceasta amanare in baza art 204(1) Este , cum spuneam primul termen de judecata . Si daca da , o pot cere si daca partea adversa nu este prezenta in sala? Inca o precizare - sunt citata la ora 11 , deci nu voi fi acolo la inceputul sedintei . Ma gandeam la asta in ipoteza in care , la un moment dat , judecatorul ar da posibilitatea , din nou celor prezenti sa ceara cauze la amanari fara discutii .
A doua intrebare: Daca eu nu as cere aceasta amanare , instanta ar dispune-o oricum , nu?
Va multumesc :)
Lista de amanari se face la prima ora la care intra completul de judecata in sedinta.
Modificarea actiunii este temei de amanare, unele instante o dispun si in lipsa partii adverse (desi nu este normal). Daca aveti ora 11 fixata nu o sa puteti cere dosarul la amanare la 8.30.
Nu as garanta nici ca judecatorul dispune amanarea din oficiu si comunicarea cererii.
Prin urmare, prezentati-va la ora la care sunteti citata si vedeti daca va mai trece dosarul pe vreo lista de amanari.
Va multumesc mult si as mai avea o intrebare , sau mai multe , nu stiu , dar va multumesc ca impartasiti din experienta dumneavoastra.
Eu ma voi prezenta la ora 11 . Daca va fi strigata cauza doar la rand , pot sa cer amanarea atunci , nu? Adica inainte sa se dea cuvantul reclamantului ( desi , stiu ca el primeste cuvantul mai intai) .
Instanta poate sa imi refuze aceasta amanare ? Sa zicem motivand ca as fi putut studia cererea modificata la dosar , avand in vedere ca a fost depusa o data cu raspunsul la intampinare? Chiar si asa , nu mi-a fost comunicata si eu vreau sa cer sa mi-o comunice in sedinta.
Prin intrebarile pe care le pun incerc sa ma asigur ca nu exista riscul sa nu imi acorde aceasta amanare si sa dispuna instanta sa punem concluzii pe cererea modificata.
Si eu am nevoie de aceasta amanare pentru pregatirea apararii fata de noile cereri . Si sa pot depune o noua intampinare.