avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... plata CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

plata CASS

In urma legii ca se plateste CASS pentru venituri din dobanzi(in cazul in care persoana nu e pensionara sau salariata) vreau sa va intreb cine emite adeverinta(dovada)de asigurat pentru medic?
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 19:15, 19 Iunie 2015
Casa de Sanatate cu care vei incheia contractul de asigurare.
Pentru aceasta va trebui sa achiti contributia pe intreaga perioada imprescriptibila (6 ani).
Un prim pas este obtinerea adeverintelor de venituri pe perioada 2009-2014 de la ANAF.
Pentru 2015 va fi o problema intrucat bancile care acorda dobanzile vor depune declaratia informativa in 2016 deci pt 2015 va trebui sa platesti ca persoana fara venituri urmand ca regularizarea sa se faca in anul fiscal urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie sanatate, persoana neasigurata, alte venituri decat salarii utilizator_avocatnet utilizator_avocatnet Buna ziua. Am o intrebare legata de un caz ipotetic. Sa zicem ca persoana fizica X este neasigurata la sanatate, nu e salariata, nici PFA, nici orice ... (vezi toată discuția)
Persoana fara loc de munca tiss25 tiss25 Buna Ziua, Am 34 de ani si pana in data de 17 martie 2016, am fost angajat cu norma intreaga la o companie multinationala. Momentan nu am loc de munca si nici ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat in vederea detasarii in strainatate vs. obligatie plata cass voluntar trandafir2 trandafir2 Buna ziua, In situatia unei persoane detasata in strainatate si cu contractul de munca suspendat la Angajatorul roman, exista obligatia platii cass prin ... (vezi toată discuția)