Buna Ziua,
Am 34 de ani si pana in data de 17 martie 2016, am fost angajat cu norma intreaga la o companie multinationala. Momentan nu am loc de munca si nici somaj, si probabil va mai dura pana voi gasi altceva. Ca si venituri, as putea mentiona depozite in banca, depozite pe care le am de vreo 5 ani de zile, si la care se plateste automat impozitul de 16% pe dobanda.
Cum ar trebui sa procedez in situatia mea? Am vreo obligatie de a completa vreun formular sau de a plati ceva in mod obligatoriu ? (fie la anaf, fie CASS, fie pensie etc...)
Pentru contributie la sanatate, veti depune declaratia 604 pentru persoane fara venit la finante si plati lunar la ghiseu trezorerie 58 lei acum si din mai 69 lei. Contributie la pensie nu e obligatorie dar daca ati dori sa va asigurati, ati plati minim 244 lei lunar.
Pe anul acesta fiscal, eu am cateva luni de salariu + cass platit de angajator. Parca era o prevedere ca se plateste CASS obligatoriu (cel de 50ron) in cazul in care nu am avut salariu/pensie in anul fiscal 2016. Nu este corect ?
Plus ca daca venitul meu din dobanzi este mic, nu am cum sa platesc CASS de 50-70ron * 12 luni... asa s-a ajuns la amnistie anul trecut ca se cereau mai multi bani decat veniturile. Am dreptate ?
Multumesc de raspuns, dar ce vroiam sa zic, era ca avand deja cotizatie din salariu pe 2016, poate se incadreaza la cazul de mai sus, si nu mai trebuie platit CASS pe acest an
La punctul 2, cumva este aceeasi situatie, venitul din dobanzi este mai mic decat ar trebui sa platesc lunar, deci iar nu ar mai fi cazul sa platesc....