avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masina cumparata cu seriile schimbate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masina cumparata cu seriile schimbate

Buna ziua,am cumparat o masina inscrisa pe Romania s-a facut actul de vanzare-cumparare s-a scos financiarul si alte acte necesare pentru a o duce la RAR.
La RAR la Identificare s-a constatat ca seria de la caroserie si cea de la motor nu se potriveste cu cele din acte drept pentru care nu au dat aprobarea.As putea sa dau in judecata fostul propietar pentru inselaciune si sa imi recuperez banii?Exista alte modalitati prin care as putea sa recuperez banii sau ceva ce as putea face?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:25, 23 Iunie 2015
Initial incercati solutionarea amiabila
Daca vanzatorul nu intelege sa preia bunul mobil si sa restituie c/v acestuia,va ramane sa formulati plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune
Il puteti da in judecata si puteti face si planngere penala.
In caz de plangere se vor face cercetari si pentru alte aspecte deoarece sunt mai multi vinovati.
Am luat legatura cu fostul propietar iar acesta a spus ca nu a facut nici o modificare la masina si nu recunoaste nimic! I-am spus ca il voi da in judecata dar pe el nu il intereseaza..
Mergi la politie si faci reclamatie- Il va scutura putin si va spune totul. De cand are el autoturismul ? Cand vanzatorul a cumparat autoturismul nu a facut autentificarea la RAR ? Ma indoiesc.... Cardasie mare !
V a multumesc pentru indrumare!!

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina stricata. ce pot sa fac pentru a-mi recupera banii? radulescualexandra radulescualexandra Buna ziua! Am cumparat o masina, am platit-o, in schimb nu am facut un contract de vanzare. A doua zi am fost cu aceasta in service pentru a schimba uleiul si ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ContSters88252 ContSters88252 Buna ziua care ar fi prejudiciul pe care l-ar suferi RAR-ul in cazul in care as prezenta pentru a fi inmatriculat si ar fi ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina iulianwizard iulianwizard Buna ziua, Ce posibilitate am sa inmatriculez o masina care nu are seria motor stantata pe motor desi in cartea de identitate apare seria? Am auzit ceva de ... (vezi toată discuția)