avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Batran cu Alzheimer pacalit sa gireze imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

Batran cu Alzheimer pacalit sa gireze imprumut

buna seara,
poate cineva sa ma ajute cu un raspuns?
socrul meu ,in varsta de 75 de ani,incadrat in grad de handicap cu dementa mixta si alzheimer,din iulie 2013,a fost pacalit sa gireze un imprumut la C.A.R, de catre nepoata lui in luna august 2013.
luna aceasta( iunie 2015) a fost executat ,punandu-i-se porpire pe o parte din pensie,deoarece nepoata lui nu a platit ratele imprumutului.
mentionez ca toate actele batranului sunt la mine,din februarie 2013,inclusiv pensia(respectiv cupoanele de pensie) pentru care detin curatela si mai mult incepand din aceasta luna este pus sub interdictie,eu fiind numita tutore.
as vrea sa stiu care sunt demersurile ce trebuiesc facute ptr a opri executarea cu retinere a banilor si implicit recuperarea sumei ce i-a fost oprita de casa de pensii.
va multumesc mult pentru orice ajutor!
Cel mai recent răspuns: daryaX , utilizator 22:50, 19 Iunie 2015
Trebuie sa faceti o contestatie la executare in cadrul careia sa invocati nulitatea actului prin care a devenit girant.
multumesc frumos pentru raspuns,sa aveti o noapte linistita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a retrage actiunea judecatoreasca pe care am depus-o marc1234 marc1234 Buna ziua, Socrul meu e bolnav de Dementa mixta(Alzheimer si dementa vasculara) ca atare il ingrijesc eu si sotia mea, noi fiind singurii apartinatori ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie mgajdan mgajdan Mama are 90 de ani si a primit diagnostic \"delirium in cadrul unei demente de tip Alzheimer-forma severa\" Eu consider ca ar fi bine s-o internez intr-un ... (vezi toată discuția)
Imputernicire, curatela, interdictie persoana bolnava Delia2019 Delia2019 Buna ziua Matusa mea de 78 ani a fost instalata luna aceasta la un azil de batrani, cu dosar medical recent care precizeaza schizophrenie si dementa. Ea are o ... (vezi toată discuția)