avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere sau incercare esuata de a ajunge la un ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere sau incercare esuata de a ajunge la un rezultat favorabil in instanta

Buna ziua stimati specialisti!
Am ajuns intr-o situatie in care sunt nevoit sa apelez la un specialist / avocat.

In Octombrie 2014 am luat decizia de a achizitiona un produs Software personalizat (magazin online) de la o companie ce urma sa il dezvolte pentru mine.
Dupa negocierile specifice (tipul serviciilor prestate, pretul, durata de dezvoltare, etc) am "semnat" un contract, oferit ca model de firma respectiva, ce mi-a parut ok dupa consultare apoi a fost intocmita factura (intre societati) si chitanta.

Am scris "semnat" pentru ca din motive necunoscute de mine, am descoperit acum ca acel contract nu e semnat decat de mine, nu si de cealalta companie #-o
Factura are ambele semnaturi, atat cea a emitentului cat si a cumparatorului.

Dupa 8 luni de zile in care am fost amanat pe diverse motive, proiectul se afla in stadiul de "proiectare". Adica nu am nimic, nu ma pot folosi de el.
Termenul de finalizare negociat si specificat in contract este de 30 de zile. Am acceptat unele intarzieri din diverse motive (am fost prea bun cu ei) dar mai nou nimeni nu-mi mai raspunde la telefon sau e-mail.

Doresc sa trimit o instiintare scrisa (in numele firmei mele) prin care doresc sa cer restituirea banilor (ma multumesc si cu 75% din suma), altfel intentionez sa ajungem in instanta.

Ceea ce ma sperie sunt urmatoarele articole din contract:

VII. RASPUNDEREA PARTILOR
7.1.In caz de neexecutare sau executare necorespunzatoare a serviciilor/lucrarilor contractate, prestatorul se obliga sa plateasca beneficiarului daune-interese.

Pana aici toate bune si frumoase.


VIII. FORTA MAJORA
8.1.Niciuna dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau/si executarea obligatiei respective a fost cauzata de forta majora asa cum este definita de lege.

8.2. Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de 2, (zile, ore) producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.

8.3. Daca in termen de 10 zile de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au 8 ore dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract, fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune-interese.


Din punctul meu de vedere, punctul 8.1 se bate cap in cap cu 7.1.
Apoi in 8.3, ultima fraza precizeaza ca nimeni nu are dreptul de a pretinde daune-interese.

Sunt confuz in ceea ce priveste situatia.

#-o Nu am acordat mare atentie acestei sectiuni deoarece eram convins ca nu se va ajunge la asemenea lucruri, administratorul acelei firme fiind o cunostiinta.

Va rog sa-mi spuneti cum as putea proceda in cazul de fata si ce sanse am sa imi recuperez suma de bani investita (una destul de mare).

Va stau la dispozitie pentru orice alte detalii sau explicatii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: L0RIN , utilizator 00:49, 20 Iunie 2015
Din titlul ales de catre dvs. nu reiese ca ati incercat procedura medierii, ci eventual ca doriti sa o incercati.
Referitor la cele 2 articole din contract, ele nu se bat "cap in cap", intrucat conform art.VII-Raspunderea partilor, dvs. aveti dreptul in calitate de beneficiar care nu a primit serviciul contractat sa cereti daune interese, iar la art.VIII-Forta majora, nu se platesc daune interese numai daca evenimentul major (razboi, inundatii catastrofale, cutremur, etc) nu intceteaza in 10 zile de la producere.
Dvs. nu va aflati in situatia producerii unui eveniment major care sa il fi impiedicat pe Prestator sa livreze serviciul contractat, deci puteti conform clauzelor contractuale, sa va solicitati drepturile.
Multumesc frumos de raspuns! Apreciez promptitudinea si profesionalismul dvs.!
Nu am incercat inca aceasta procedura deoarece doresc sa ma documentez bine inainte de a incepe o actiune, mai ales avand in vedere ca nu stiu ce valoare are acel contract fara semnatura prestatorului, in cazul unui proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii alina cristi alina cristi buna ziua!am si eu o problema..m-ar putea ajuta cineva cu un modelde contract prestari servicii la o firma care are ca ob de activitate spalatorie auto?vreau ... (vezi toată discuția)
Corectitudine si legalitate clauza contract Geo_2008 Geo_2008 CONTRACT DE PRESTÃRI SERVICII Nr. ....... / ............................. III. DURATA CONTRACTULUI : 3.1. Contractul se încheie pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Contract danu21 danu21 Am nevoie pt firma de constructii de un contract de prestari , un model foarte bine gandit.Ma poate ajuta cineva? Astept un raspuns (vezi toată discuția)