avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 84 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in activitate

Buna ziua. Vreau sa candidez pentru un post de registrator medical si se cere vechime in activitate 6 luni. As vrea stiu daca vechimea in activitate este acelas lucru cu vechimea in munca(orice meserie). O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:11, 21 Iunie 2015
La conditii este prevazut : 6 luni vechime in specialitate sau 6 luni vechime in munca ?
~ Conținut șters la cerere ~
Ar trebui sa ni se spuna exact cum suna anuntul de concurs privind conditiile de participare.
Buna seara. Anuntul suna asa:"concurs pentru postul de registrator medical; conditii de participare 6 luni vechime in specialitate, dar in ordin nr. 1470 din 2011 -pentru aprobarea criteriilor privind angajarea si promovarea in functii, grade si trepte profesionale a personalului contractual din unitatile sanitare publice- avem tabelul privind criteriile: poz. 70 reg.medical-studii si criterii la angajare- diploma de studii medii de specialitate sau diploma de studii medii(concurs pentru ocuparea postului) si vechimea in munca sau specialitate avem 6 luni vechime in activitate. Deci conf. Ordin 1470/2011 conditiile de concurs:- 6 luni in activitate( nu activitatea de registrator med.) si nu in specialitate asa cum se cerea in anuntul de angajare. Sper ca m-am facut inteleasa si intrebarea ramane aceeasi....
In general, vechimea in activitate este acelasi lucru cu vechimea in munca.

Insa in cazul dvs, poate din economie de cuvinte, legiuitorul s-a referit numai la activitatea de registrator, de aceea apare si conditia de 6 luni vechime in specialitate.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Conditii specifice concurs marina_1010 marina_1010 Buna seara, Indraznesc sa va adresez si eu o intrebare, in speranta ca ma va lamuri cineva . Am vazut postat pe site ul unui spital un anunt ca ... (vezi toată discuția)
Promovare grad profesional ContSters301096 ContSters301096 buna ziua, Am nevoie de o informatie pentru o prietena angajata ca si registrator medical UPU, va rog frumos sa imi spuneti dupa cati ani lucrati in domeniu ... (vezi toată discuția)
Buna seara speta este urmatoarea: se organizeaza concurs pentru ... Catalin2906 Catalin2906 Buna seara Speta este urmatoarea: Se organizeaza concurs pentru ocuparea functiei de referent IA (studii medii) in cadrul structurii financiar contabile ... (vezi toată discuția)