avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in activitate

Buna ziua. Vreau sa candidez pentru un post de registrator medical si se cere vechime in activitate 6 luni. As vrea stiu daca vechimea in activitate este acelas lucru cu vechimea in munca(orice meserie). O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:11, 21 Iunie 2015
La conditii este prevazut : 6 luni vechime in specialitate sau 6 luni vechime in munca ?
Cam pare cerință pentru 6 luni vechime în specialitate, adică pe post de registrator medical.
Ar trebui sa ni se spuna exact cum suna anuntul de concurs privind conditiile de participare.
Buna seara. Anuntul suna asa:"concurs pentru postul de registrator medical; conditii de participare 6 luni vechime in specialitate, dar in ordin nr. 1470 din 2011 -pentru aprobarea criteriilor privind angajarea si promovarea in functii, grade si trepte profesionale a personalului contractual din unitatile sanitare publice- avem tabelul privind criteriile: poz. 70 reg.medical-studii si criterii la angajare- diploma de studii medii de specialitate sau diploma de studii medii(concurs pentru ocuparea postului) si vechimea in munca sau specialitate avem 6 luni vechime in activitate. Deci conf. Ordin 1470/2011 conditiile de concurs:- 6 luni in activitate( nu activitatea de registrator med.) si nu in specialitate asa cum se cerea in anuntul de angajare. Sper ca m-am facut inteleasa si intrebarea ramane aceeasi....
In general, vechimea in activitate este acelasi lucru cu vechimea in munca.

Insa in cazul dvs, poate din economie de cuvinte, legiuitorul s-a referit numai la activitatea de registrator, de aceea apare si conditia de 6 luni vechime in specialitate.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Conditii specifice concurs marina_1010 marina_1010 Buna seara, Indraznesc sa va adresez si eu o intrebare, in speranta ca ma va lamuri cineva . Am vazut postat pe site ul unui spital un anunt ca ... (vezi toată discuția)
Promovare grad profesional ContSters301096 ContSters301096 buna ziua, Am nevoie de o informatie pentru o prietena angajata ca si registrator medical UPU, va rog frumos sa imi spuneti dupa cati ani lucrati in domeniu ... (vezi toată discuția)
Buna seara speta este urmatoarea: se organizeaza concurs pentru ... Catalin2906 Catalin2906 Buna seara Speta este urmatoarea: Se organizeaza concurs pentru ocuparea functiei de referent IA (studii medii) in cadrul structurii financiar contabile ... (vezi toată discuția)