avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare grad profesional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare grad profesional

buna ziua,
Am nevoie de o informatie pentru o prietena angajata ca si registrator medical UPU, va rog frumos sa imi spuneti dupa cati ani lucrati in domeniu poate da concurs pentru a deveni registrator medical principal. Ea spune ca dupa 4 ani, eu am inteles ca dupa 3 ani. Care este perioada ?

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 26 August 2017
Legea 153/2017
art.31
....
(6) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcție de performanțele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puțin de două ori în ultimii 3 ani de activitate, de către comisia desemnată prin dispoziție a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, reprezentanții salariaților, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
....
Multumesc frumos. Si eu i-am citat din legea 153/2017 acelasi articol si ea a zis ca nu este adevarat ca la ei nu se aplica. Multumesc inca odata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea este clara si se aplica in toate domeniile reglementata de ea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar prietena dumneavoastra are dreptate.
In acest sens, vedeti pozitia nr. 68 din anexa la ordinul nr. 1470 din 20 octombrie 2011 pentru aprobarea criteriilor privind angajarea şi promovarea în funcţii, grade şi trepte profesionale a personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar, respectiv:

68.
Statistician medical, registrator medical, instructor de educaţie, instructor de ergoterapie, instructor CFM; principal (M)
- diplomă de studii medii de specialitate sau diplomă de studii medii
- examen pentru obţinerea gradului de principal
- concurs pentru ocuparea postului
- 4 ani vechime în specialitate
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
Darie Tudor, utilizator
Ordinul actualizat nu mai cuprinde mentiunea de 4 ani . si , prin urmare , promovarea se va face la 3 ani.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Transformare post?promovare? michelina1971 michelina1971 Buna ziua, vreau si eu un raspuns competent pentru problema mea. Sunt asistent medical principal -statistician, incadrata in serviciul de statistica si ... (vezi toată discuția)
Vechime in activitate madalyna45 madalyna45 Buna ziua. Vreau sa candidez pentru un post de registrator medical si se cere vechime in activitate 6 luni. As vrea stiu daca vechimea in activitate este ... (vezi toată discuția)
Promovare alexandrinagina alexandrinagina are dreptul la promovare ????? o salariata in functia de referent se afla la gradul I(MAX). in legea cadru 153/2017 exista si gradul următorIA pt aceasta ... (vezi toată discuția)