avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu vrea sa achite salariul restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu vrea sa achite salariul restant

Buna ziua, Sotul meu a lucrat la o firma timp de 4 ani in care a tot avut prombleme pt ca angajatorul nu ii platea salariul la data fixa, il tot intarzia. Ultimul salariu l-a luat pe data de 26 mai ( si acela tot din urma) iar de atunci nu a mai luat nimic. Sotul meu nu mai vrea sa se duca la aceasta firma si nici angajatorul nu l-a contactat. Problema e ca pe ulima luna are de luat 1800 lei. Eu vreau sa recuperez acesti bani pe ultima luna. Este obligat angajatorul sa ii dea acesti 1800 lei pe ultima luna lucrata chiar daca sotul nu se va mai duce sa lucreze acolo? Mentionez ca sotul avea un contract de colaborare in care era trecut un salariu mult mai mic fata de ce lua el.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 20 Iunie 2015
Sesizati oficial ITM
Neplata salariului poate face obiectul unei:
- sesizari adresate ITM-ului in raza caruia are sediul social acel angajator
- actiuni in instanta
- proceduri de mediere

Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia are domiciliul reclamantul, in termen de maxim 3 ani de la data de cand trebuia sa achite salariul. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

ITM-ul poate constata neplata salariului, dar nu-l poate obliga pe angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi recupetez salariul Tetu Tetu Am lucrat la o firma la care aveam pe contract minim pe economie, dar eu aveam cu totul alt salariu. Angajatorul nu mai vrea sa-mi dea ultimul salariu! Cum as ... (vezi toată discuția)
Neplata slariului anescunicolae anescunicolae In perioada 01 aprilie 2014- 01 febr. 2015 am lucrat ca sofer pt o firma din Italia avand contract cu o firma de plasare din Romania. In toata aceasta perioada ... (vezi toată discuția)
Soțul lucra la o firmă de pază în ultima zi lucrătoare din ... andr33a1997 andr33a1997 Soțul lucra la o firmă de pază în ultima zi lucrătoare din februarie trebuia să primească salariu pe luna ianuarie dar nu iau intrat nici până acum ... (vezi toată discuția)