avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde depun plangerea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde depun plangerea?

Pentru infractiunea de loviturisi alte violente cererea se depune direct in instanta ?
Cel mai bine sa o depuneti la parchet.

Puteti sa o depuneti si la instanta, dar tot la parchet va ajunge.
Ptr.infractiunea de lovituri si alte violente prev. si pedepsita de art.193 NCP va adresati cu plangere prealabila organului de politie.Conf.art.295(1) Noul Cod Proc.Penala punerea in miscare a actiunii penale se face numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Conf.art.296(1) Noul Cod Proc.Penala "Plangerea prealabila trebuie sa fie introdusa in termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat despre savarsirea faptei."
Plangerea o depuneti la organul de urmarire penala competent, politie sau parchet.
in cazul in care partea vatamata nu cunoaste numele persoanei care l-a lovit, cand poate sa depuna plangerea prealabila ?
Vi s-a raspuns la aceasta intrebare, plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei, termenul nu este conditionat de cunoasterea faptuitorului, depuneti plangerea cu autor necunoscut in termenul precizat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire georgeionica georgeionica ce sanse am sa castig un proces cu daune morale pentru lovire si alte violente fara zile de spitalizare? mentionez ca la savarsirea faptei au fost martori. Va ... (vezi toată discuția)
Plangere penala leona777 leona777 Buna ziua, as vrea sa stiu daca mai pot formula o plangere penala dupa ce a trecut 1 an de la data savarsirii faptei ? sau este tarziu acum, desi am certificat ... (vezi toată discuția)
Baiat firav batut (26 ani) cristianenescu cristianenescu Buna seara . fiul meu doreste sa faca o plangere la politie pentru ca a fost batut si insultat in timpul serviciului de catre un barbat in stare de ebrietate, ... (vezi toată discuția)