Buna ziua! As vrea sa va intreb ce ar trebui sa fac sau la cine sa apelez in cazul in care am vazut un imobil si este fara proprietar? Are cateva geamuri sparte, este un apartament destul de veche, se afla in centrul orasului Oradea, dar are o priveliste superba si as vrea sa il obtin.
De unde reiese ca nu are proprietar? Practic, in cazul imobilelor, aceasta situatie nu exista.
Poate doar la polul sud (caci polul nord este luat tot).
Chiar sunt curios domnule avocat, daca este o gluma din partea dvs. sau nu. Ce sa faca la Compartimentul Administratie Imobiliara? Buna ziua, am venit sa ...? sau Va rog sa cautati in evidenta dvs. ce se intampla cu imobilul din strada ..., caci treceam pe strada si am vazut ca e gol. Sau cum?
P.S. Intrebarea nu-i tendentioasa, insa daca maine mi se intampla mie, as vrea sa stiu ce am de facut. Multumesc.
Și eu am văzut în centrul vechi al Capitalei mai multe case părăsite și mă gândesc să mă mut acolo . Nu de alta , dar aș deveni propritar. Poate îmi deschid și o mică afacere -cârciumioară mică sau dacă nu o florărie .
Glumesc, Dreptul de proprietate nu se dobândește "văzând " o casă sau un teren care ni se pare că este părăsit și ne-ar sta bine cu el. Dobândirea dreptului de proprietate se dobândește , potrivit art. 557NCC prin convenție(contract vc)moștenire, uzucapiune, efectele unui act administrativ.
În ce categorie ați intra?
Mai mult, art. 1135 NCC prevede că bunurile fără stăpân trec în proprietatea statului.A se vedea în acest sens și art. 1138 NCC (ART. 680 Cod civil Cuza)
Daca iti doresti sa cumperi o casa, de ce sa nu o iei pe acea care iti place? Nu cred ca eu sunt singura aflata in aceasta situatie. De ce sa nu te interesezi care este proprietarul imobilului respectiv sau ce se intampla cu acel imobil? Eu consider ca nu este ceva imposibil. Doar mi-ar placea sa stiu la cine trebuie sa apelez in legatura cu aceasta situatie.
Extras c.f.
stefan pop
buna ziua,va rog daca poate cineva sa explice in ce categorie de acte se poate incadra un extras cf.emis in 1992 de notariatul de stat,are stampila ... (vezi toată discuția)