avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie Chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie Chirie

Buna seara,

Suntem 2 studente care locuim intr-un camin de stat, dat in administrare de un an de zile. Stam de 3 ani in acest camin si ne-am putut mentine locul pe perioada verii, fara a plati chiria pe timpul vacantei. Noii administratori ne cer pentru a ne putea pastra locul, plata chiriei in avans pe luna octombrie, plus o garantie egala cu o chirie. Mentionam ca platim 600 de lei/persoana (1200 lei/camera) si nu avem conditii corespunzatoare acestei sume. Este legal sa ne ceara si plata chiriei in avans si o garantie aferenta ? Cum putem solutiona aceasta problema ? Ne este incalcat vreun drept ? Va multumim ! :justcuz:
Cel mai recent răspuns: alinabarbos , utilizator 13:47, 21 Iunie 2015
Aveti incheiat contract de locatiune cu noii administratori?
Am avut incheiat un contract, pe perioada anului universitar 2014-2015. Copie la contract nu ne-au dat si nici nu am cerut (ca fraierele). Totusi, consideram ca plata in avans pe luna octombrie, constituie deja o garantie. Pentru ce mai au nevoie de inca o garantie egala cu o chirie? Ar insemna sa platim 1200 de lei/persoana. Cand am intrebat pentru ce e garantie, ne-au raspuns zambind ca asa se procedeaza peste tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant student Alexandru9314 Alexandru9314 Deci problema sta in felul urmator, intre 01.10.2014 si 31.07.2015 am stat la camin si am avut viza de flotant pe spatele buletinului. In continuare stau in ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la fisc pt neinregistrare contract de inchiriere cocor1 cocor1 Buna ziua, Am inchiriat un apartament in octombrie 2011 cu contract de inchiriere pe 9 luni, adica pana in iunie 2012 inclusiv, fapt specificat in contract. ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am să mă creadă cei de la fisc dacă-mi denunț proprietarul pentru evaziune fiscală? ContSters160566 ContSters160566 Bună seara! Stau într-o garsonieră cu chirie de aproximativ 3 ani de zile și dau proprietarului lunar, suma de 600 lei, de când m-am mutat aici (din ... (vezi toată discuția)