De curand am cumparat un apartament la etajul 1, iar la parter am o brutarie, cum m-am grabit atunci si nu analizat toate datele, am sarit peste brutarie :( din pacate.
Toate bune si frumoase, am facut apartamentul, s.a.m.d
La parter am o brutarie in fiecare seara, galagie, malaxor si alte minunatii care mai au ei pe acolo + ca are si o teava de abur sau ce o fi aia, care este langa balconul meu si peretele meu agatata.
Vreau sa stiu si eu, care este programul unei brutarii, cum se lucreaza, non stop sau au un program.
Ieri vine la mine proprietarul de la brutarie, cica vrea sa extinda in partea stanga o chestie si trebuie sa ii dam acordul vecini de la etajul 1.
La etajul unu suntem 3.
Unu este plecat la bucuresti si nu are nici o treaba.
Al 2 lea lucreaza in domeniu gaze si instalatii si a zis ca s-ar putea sa ii semneze.
Eu am zis ca nu vreau sa semnez deoarece din cauza la teava respectiva, imi vine miros de drojdie ( bere cateodata ) in apartament si foarte mare caldura.
Ce fac, cum procedez ?:frantic::frantic::frantic::frantic:
Brutaria trebuie sa aiba afisat un program, desi este posibil sa functioneze nonstop.
Sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data asociatia de proprietari asupra "deranjului" pe care il provoaca permanent si asupra faptului ca nu sunteti de acord sa i se dea aviz pentru extindere.
Puteti sesiza in scris cu nr. de inregistrare/ data Politia sanitara pentru zgomot, noxe (gaze/ fum), mirosuri, temperaturi ridicate; Agentia teritoriala de mediu pentru abur, gaze/ fum, cosul de fum; ITM pentru zgomot, noxe, temperaturi ridicate, mirosuri, improvizatii la cosul de fum.
In urma sesizarii dvs., institutiile statului vor efectua controale si dispune angajatorului - masuri cu termene, respectiv amenzi contraventionale, dupa caz.
Acestea sunt doleante. In plus, nu va ajuta impotriva zgomotului, mirosului, noxelor, etc.
De regula, institutiile de control ale statului stabilesc masuri care trebuie luate in interiorul firmei si/ sau la limita exterioara, pentru ca in exterior sa nu existe disconfort pentru vecini.
Ce se intampla daca nu semnez, suntem 2 vecini, vecinu a semnat deoarece ii face lucrarea, dar eu nu, si i am zis de aer conditionat si rulouri si a zis ca se duce si isi cauta dreptatea si zice ca l am santajat.
Am raspuns deja intr-un mesaj anterior, sugerandu-va sa sesizati in scris asociatia de proprietari.
Respectiva firma va gasi "dreptatea" in urma controaleleor institutiilor statului, cand va vedea negru pe alb ce masuri obligatoii are de indeplinit. Este posibil sa primeasca si o amenda contraventionala pentru crearea de disconfort vecinilor si nerespectarea legislatiei in vigoare.
Puteti sa ii amintiti proprietarului brutariei ca la inregistrarea firmei sale la Registrul comertului a semnat pe propria raspundere niste declaratii prin care a mentionat/ bifat niste casute ca sunt indeplinite conditiile legale dpvd al securitatii si sanatatii in munca, mediu, psi-su, sanitare, sanitar-veterinare, etc., iar dupa efectuarea controalelor in teren ale institutiilor statului ca urmare a sesizarilor dvs., acestea vor constata ca declaratiile date pe propria raspundere de catre proprietarul firmei au fost false.