avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Întrebare - suplinire acord pizzerie la parter
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Întrebare - suplinire acord pizzerie la parter

Buna dimineata!
Am un spatiu comercial la parterul unui bloc.
Am aviz de construire a unui cuptor de Pizza ,am si actele pentru firma dar vecinul de la etajul unu nu vrea sa semneze pentru a ridica cosul de fum pina deasupra blocului.Ce pot face in cazul asta ?Daca as pune cuptorul pe gaz si sa scot cosul pe geam ,se poate ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:06, 9 Iunie 2019
La infiintarea firmei/ la construirea cuptorului pentru pizza trebuia sa detineti acordul asociatiei de proprietari si implicit a proprietarilor. Daca ati primit avizul fara acceptul vecinului de la etaj, acesta este indreptatit sa nu fie acum de acord cu suprainaltarea cosului de fum. Nimeni nu isi doreste sa-si creeze un disconfort (caldura suplimentara, chiar zgomot daca la cosul de fum se monteaza un ventilator de evacuare gaze) in apartament. cu mana proprie.
Daca nu va intelegeti amiabil puteti deschide actiune in instanta, dar nu se poate prevedea care va fi hotararea definitiva a instantei de judecata.
Solutia "tehnica" pe care o propuneti dvs. duce la poluare si atunci inspectorii de mediu si cei de la DJSP va pot vizita destul de des si amenda contraventional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cos gaz/fum amplasament legal AvocatAsk AvocatAsk Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de locatari. La parterul blocului s-a deschis recent un fastfood care a instalat un cos de de evacuare ... (vezi toată discuția)
Vecinul din fata casei are o centrala ...cosul este la 50 cm de ... dan197373 dan197373 vecinu din fata casi are o centrala ...cosul este la 50 cm de hotar...ma zapacit fumul ...ce este de facut....cui pot sa ma adresez...autoritatilor ? (vezi toată discuția)
Lungime coș evacuare centrală Buna ziua, Locuiesc într-un apartament la bloc etaj 2,locatarii de la et.1(sub apartamentul neu) si parter își montează în centrala pe gaz. As dori ... (vezi toată discuția)