Buna ziua,
In data de 15.04.2015 am facut 2 abonamente Orange, in valoare de 41, respectiv 21 euro / luna, achizitionand la pret promotional un telefon si o tableta.
In data de 20.04.2015 mi s-a emis o facutra pe 4 zile in valoare de 260 lei, pe care nu am achitat-o, neintelegand de ce e o suma atat de mare pentru 4 zile, si pentru ca eu iau salariul in data de 15 si nu aveam posibilitate financiara sa o achit la momentul respectiv.
In data de 18.05.2015 mi s-au emis 2 facturi in valoare totala de 5631 lei, cu titlul "Daune reziliere contract"
Mentionez ca nu am cerut rezilierea contractului. Nu mi se pare corect cum procedeaza, e o suma enorma si NU am de gand sa le-o achit. Cum as putea face sa reziliez contractul cu acesti nesimtiti fara sa platesc vreo dauna?
1) Suma de 260 lei, nu era pentru 4 zile, ci reprezenta abonamentul in avans pentru o luna si 4 zile, caci asa taxeaza companiile de telefoane in avans cu o luna.
2) Daunele reziliere contract trebuie sa la platiti, caci v-ati asumat aceasta clauza cand ati semnat contractul si ati ridicat device-urile (telefon si tableta). Daca nu le platiti sunteti pasibil de executare silita prin urmarirea veniturilor si bunurilor avute in proprietate. In plus, dat fiind ca dupa ce ati luat device-urile nu ati platit nici macar o data, puteti fi acuzat de infractiunea de inselaciune, daca se constata ca de la inceput si nicio clipa, nu ati avut intentia sa platiti.
in ceea ce priveste punctul 1, mi se pare putin probabil sa fie asa cum zici tu, pentru ca aveam vreo 20 de euro cost, ceea ce inseamna ~90 lei + TVA, iar daca ar fi fost abonamentul in avans ar fi fost ~280 lei + TVA + cele 4 zile + costul suplimentar, ceea ce ar fi ajung la peste 450 lei. Nu pusca nici cum. Mi se pare aiurea.
Iar in ceea ce priveste punctul 2 , in contract nu scrie asa ceva, l-am citit cap-coada, nu as fi semnat daca scria ca trebuie sa platesc daune in valoare de peste 5000 de lei daca am intarziat plata facturii cu nici o luna.
1) Costul suplimentar ar fi venit pe urmatoarea factura, cu alte cuvinte costul de pe luna in curs vine cu abonamentul in avans pentru luna viitoare. Deci calculul pe care l-ati facut nu este totusi corect.
2) Nici in "Termeni si conditii generale" nu este specificat? Contractele de adeziune semnate cu operatorii de telefonie, sunt compuse din mai multe componente: contract cadru, clauze specifice, conditii generale.
Doar nu credeti ca la cat sunt de mari acesti operatori, sunt si prosti?