avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcolice +conucere cu permisul suspendat

Am nevoie de ajutor, in martie 2009 mi-sa retinut permisul pt alcolemie0,4 in aerul expirat am refuzat sa dau probe la spital si nu am dat nici o declaratie si am refuzat sa semnez orice proces verbal,am inteles ca trbuie sa astept sa fiu chemat de procuror pt declaratii ,am luat legatura cu un avocat si mi-a spus ca nu poate face nimic pana nu sunt chemat,dar totusi au trecut 4 luni , in plus zilele trecute am condus fara permis am stationat inainte de filtru de politie si am fost luat de politie din masina la sectie pt declaratii la fel am refuzat sa semnez procesul verbal ,dar am dat declaratie .. Este prima abatere,dar cam mare.
Va rog ce risc si ce ar trebuii sa fac.
Multumesc Enorm in avans pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:43, 6 Iulie 2009
Ati putea incerca sa fiti mai cooperant ,deoarece este in avantajul dvs. In aceasta situatie , in care ati savarsit o noua infractiune, a fi cooperant , a va recunoaste faptele , sunt elemente importante, deoarece, in opinia mea, in urma savarsririi acestor fapte , veti fi tras la raspundere s i riscati o pedeapsa, poate ceva cu suspendare. Luati legatura cu un avocat si margeti impreuna atunci cand veti fi chemat pentru audieri. Mult succes.
Din continutul expuneri se deduce ca nu sunteti la prima abatere...
Sunteti intr-un concurs real de infractiuni,iar sansele dvs. de a scapa cu o pedeapsa cu suspendare sunt diminiate mult de comportamentul si atitudinea avuta fata de organele competente.
Urmati sfaturile: fiti mai cooperant,angajativa un avocat si nu in ultimul rind, evitati sa mai intrati in conflict cu legea...:)
"Exista intr-un ascunzis al creierului omenesc o lumina care arde numai pentru el,care ii arata binele si raul,dreptatea si nedreptatea,loialitatea si tradarea.Aceasta lumina este Constiinta"(Al.Dumas tatal-Constiinta)

In primul rand,trebuie sa angajati un avocat pentru a va solutiona in mod profesionist o situatie pe care ati agravat-o singur.In al doilea rand ,trebuie sa va revizuiti conduita,atat cea din cursul cercetarilor penale,cat si ulterior, cea procesuala.
Acestia sunt pasii strict necesari ,dar si obligatorii pentru a obtine o hotarare judecatoreasca "blanda".Conduita de pana acum nu este nicidecum in favoarea dvs.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Sunt constient acum (abia) de reactia mea gresita,dar am comis-o,i-mi asum vina, dar vreau sa fiu pregatit la ce ma asteapta de aceea va intreb din experienta dumneavoastra la ce as putea sa ma astept ca pedeapsa? As putea ramane fara permis definitiv?

PS. Daca puteti sa i-mi recomandati un avocat in Constanta
Trebuie sa va formati o aparare cat mai buna. Deja va aflati in fata unui concurs de infractiuni.....si se pare ca o sa fiti pasuit de pedeapsa inchisorii cu suspendare. In atare conditii o sa ramaneti cel putin un an fara permis.
Totusi, un avocat bun poate face minuni....trebuie in primul rand sa vada exact care este continutul dosarului.

Alte discuții în legătură

Conducere cu permis suspendat si flagrant annaanna annaanna Buna ziua Pot primi pedeapsa cu suspendare in cazul in care sunt cercetat pentru conducere cu permisul supendat si flagrant pentru dare de mita unui ... (vezi toată discuția)
Incalcarea art. 87 alin. 1 din o.u.g. 195/2002 Paul13 Paul13 Buna ziua. Am condus pe drumurile publice un autovehicul aflandu-ma sub influenta bauturilor alcolice. La semnalul politistului rutier am oprit autovehiculul ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - infractiune sau contraventie? cristinaenache cristinaenache Acum aproximativ o luna, cam pe la ora 23, prietenul meu a fost surprins de politie in stare de ebrietate la volan. Conducea cu viteza legala, cu centura pusa ... (vezi toată discuția)