avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Zidul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Zidul vecinului

Zidul vecinului se afla chiar pe hotarul dintre imobilele noastre.I-am pus in vedere sa-l repare pt ca e inestetic insa a zis ca-l va face cand vrea el . Intrebarea este sunt obligat sa-i permit accesul in curtea mea pentru a-si face reparatiile? Mai mult de atat vrea sa puna plasa de sarma si polistiren ingrosand peretele cu 5-8 cm in curtea mea este legal?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:06, 22 Iunie 2015
Da, sunteti obligat sa ii permiteti accesul pentru a face reparatiile?
Cat priveste ingrosarea, va puteti opune intrucat se schimba structura zidului si materialele din care este facut. In plus, ... polistiren la zid despartitor??? :O
zidul despartitor este zidul casei sale
In acest caz, va trebui sa il lasati sa isi faca lucrarea, insa daca va creaza un prejudiciu puteti cere despagubiri in compensare. Toate acestea fac obiectul unei actiuni in instanta, daca nu va intelegeti in mod amiabil. Ideal ar fi sa va intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru modificarea gardului dintre proprietati??? lili7 lili7 In cazul in care doresc sa renovez prin modificarea aspectului exterior si formei, gardul care imprejmuieste proprietatea mea(gard construit excusiv de noi), ... (vezi toată discuția)
Reparatie perete amplasat pe granita andreea.n andreea.n Buna! Am o locuinta in Bucuresti,sector1,iar in spatele curtii se afla zidul casei vecinului,construit pe granita.Ma poate obliga cineva sa-i permit accesul ... (vezi toată discuția)