Nu, aceasta practica este de-a dreptul umiitoare si incalificalificabila. Nu cunosc regulamentul de ordine interioara si nici ceea ce ati semnat la angajare , cu ce anume v-ati declarat de acord, insa, in opinia mea, nu aveau dreptul sa va faca o perchezitie corporala in fata clientilor. Incercati sa sesizati organele ierarhic superiorare ale acelora care v-au supus acestor umilinte, deoarece , daca au incalcat regulile bunei cuviinte , consider ca au incalcat si prevederile legii. Conform C. pr. penala , Art. 106:
(1) Perchezitia corporala se efectueaza de organul judiciar care a dispus-o, cu respectarea dispozitiilor art. 104 alin. 1, sau de persoana desemnata de acest organ.
(2) Perchezitia corporala se face numai de o persoana de acelasi sex cu cea perchezitionata.
In acest caz, daca nu exista o asemenea prevedere in regulamentul de ordine interioara se poate vorbi de un abuz.
Puteti sesiza atat conducerea unitatii....sa faceti acest lucru in scris si sa prezentati exact situatia. acestia trebuie sa va raspunda de masurile luate in acest caz.
Apoi puteti sesiza si ITM-ul....prin acest comportament s-a incalcat prevederile art 39 alin1 lit e) din codul muncii.
Nu credeti ca se poate face si o plangere penala?
Chiar de-ar fi existat vreo prevedere a regulamentului cu privire la efectuare unor verificari , o asemenea conduita , depaseste , de mult , limita intimitatii persoanei , care nu e expusa , orisicum , altora.
Din punctul meu de vedere , daca exista vreo atributie a sefei de magazin in acest sens , aceasta trebuia sa se fi desfasurat prin respectarea integritatii si a demnitatii umane .
O atare conduita e una defaimatoare, ofensatoare, iar reactia dumneavoastra , care ati fost in aceasta postura , e una intemeiata , justificata.
Regula este ca agentii de politie / procurorii efectueaza perchezitiile corporale , respectand dispozitiile imperative ale Codului Penal , iar aceasta perchezitie e efectuata de o persoane de acelasi sex , respectandu-se intimitatea acesteia.
Sunteti indreptatita sa aduceti la cunostinta agentilor de politie procurorului acest abuz in serviciu , printr-o plangere penala , daca veti considera ca doriti sa luati atitutidine, iar lucrurile sa nu ramana in aceasta pozitie .Fiecare poate avea o anumita conduita , insa raspunde pentru consecintele produse de aceasta.Succes.
Va multumesc din suflet ca ati dat curs acestui subiect,deloc placut mie,dar doresc sa va informez,ca in contractul colectiv nu stipuleza asa ceva sa fim controlate corporal si sa fim dezbrcate pana la desuurile intime.Nu cred ca ar fi semnat nimeni asa aberatie de prevedere la contract.Sincer am sa va urmez sfaturile ca nu mai sunt om de cand am fost tratata ca un ultim hot .Trebuie oprite astfel de abuzuri chiar daca sunt niste colosi comerciali.Plang si va rog sa ma credeti ca nu pot sa trec cu usurinta peste asa ceva.Imi iubeam meseria,si o facem cu placere,dar odada cu acest gest a murit ceva din mine si sincer nu mai pot profesa si lucra cu clienti .Am doi copii mici de 4 si 2 ani si sper ca impreuna cu dumneavoastra,carora va multumesc din suflet,sa putem impreuna sa distrugem aceste obiceiuri,de care copii nostri sa nu aiba parte.VA MULTUMES DIN SUFLET si recunosc ca imi dati curaj sa trec mai usor peste necaz.