avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Libertatea de opinie a elevului si legalitatea ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Libertatea de opinie a elevului si legalitatea scaderii notei la purtare

Buna seara, am si eu o intrebare....fata mea a postat pe o retea de socializare opinia ei despre organizarea balului bobocilor, opinie negativa, iar diriginta ei, fara a discuta personal cu fiica-mea, eleva ei, a trecut direct la scaderea notei la purtare 2 , cu umilinte in fata colegilor de clasa si cu noi(parintii fetei ) vorbeste foarte urat, cu superioritate , intrebarea mea este "este profesional gestul dirigintei"?
Cel mai recent răspuns: Andrei-Ionuț COCÎRLĂU , Avocat 20:22, 29 Septembrie 2015
Depinde de conținutul opiniei formulate. Dacă au fost lezate onoarea, demnitatea, reputația profesională a unui individ sau dacă s-a prejudiciat imaginea unei instituții, în mod evident, persoana în cauză s-a folosit de pârghiile existente în materia legii educației. În ceea ce vă privește pe dumneavoastră, aveți la dispoziție calea formulării unei plângeri la Inspectoratul Școlar, atât cu privire la măsura dispusă, cât și în ceea ce privește o eventuală conduită necorespunzătoare a persoanei indicate.
1. Fiica dvs. sa stearga acea postare de pe site-ul de socializare , odata stearsa nu mai poate fi recuperata , deci nu exista proba .

2. D-na diriginta a scazut media la purtare a fetelei la 2 ? Sau s-a constituit Comisia prezumatelor abateri disciplinare ale fiicei dvs ?

3. Formulati plangere la Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si solicitati ca Corpul de Control al Ministrului Educatiei sa efectueze cercetari privind legalitatea si temeinicitatea scaderii mediei la purtare si , daca se constata ca s-a scazut in mod abuziv , luarea masurilor impotriva cadrelor didactice ce se fac vinovate de scaderea mediei la purtare in mod ilegal .

4. Puteti depune plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria care apartineti , pentru savarsirea infractiunii de " purtare abuziva " prev. de art. 296od Penal . Atentie!!! Inainte de a depune plangerile la Minister si/sau la Parchet , asigurativa ca aveti cel putin un martor sau inscrisuri /inregistrari video si / sau audio , pe care le ve-ti folosii ca probe .

Mult succes !
Pana nu vi se comunica decizia in scris luati-o drept ''promisiune''. Nu se poate scadea asa usor la 2 nota la purtare.
Nu se scade la 2.
@Andrei, usurel, ca nu vine Corpul de control pentru o medie la purtare! Si nici Parchetul.
Eu am obtinut , cu greu cei drept , aprobare de control de la Ministrul Educatiei , pentru ca mi s-a scazut media la purtare la 8 pe semestrul II , deci ?

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara : mustrare scrisa ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Am primit vineri sanctiunea disciplinara . Toate presupusele abateri disciplinare ori sunt interpretate gresit ori nu exista . Acum este ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar ortanmariana ortanmariana Scaderea mediei la purtare a unui elev de liceu se poate ataca in instanta? Scoala este obligata sa justifice scaderea mediei la purtare atunci cand este ... (vezi toată discuția)
Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)