In primul rand in ce calitate ati primit sanctiunea disciplinara, si in baza carui temei (lege, regulament, etc)? Unde si ce plangere a depus nepoata in discutie? Trebuiesc elemente care sa intregeasca tabloul pe care il prezentati.
Doriti sa contestati mustrarea ?
Dupa mine aveti doua cai de atac:
-sa o contestati la liceu,ISJ sau Ministerul Educatiei.Asteptati raspuns 30 de zile si daca nu primiti nici un raspuns ,va adresati la instanta de contencios.cand o intocmiti ,sa solicitati si raspunsuri punctual.Astfel veti primii tot acel de raspuns pe care l-ati mai primit. Iar daca nu veti solicita clar raspuns la toate situatiile , instanta va considera ca v-a raspuns.Nu conteaza daca raspunsul este favorabil sau nu.
- cititi Regulamentul de Ordine si functionare a unitatilor de inv preuniversitar actualizat pana in 2015 -sanctiunile elevilor.Mustrarea scrisa poate fi contestata in 5 zile. de la aplicare sanc. Mustararea este insotita cu scaderea notei la purtare.Daca elevul are un comportament de ireprosabil, timp de cel putin 8 saptamani, atunci prevederea notei privind scaderea notei la purtare se poate anula de catre cel care a aplicat sanctiunea.Contestatia Consiliului de administratie este definitiva.
Faceti o plangere oricum si la ISJ Olt.
Va hot care cale o alegeti.Nu va lasat timp sa dovediti ca va puteti indrepta.Este importanta nota de la purtare?
AM fost sanctionat in baza art. 147 alin 2 , lit.c din ROFUIP . Nepoata directoarei a depus plangere , la secretariatul liceului , in care spunea ca i-am adresat injuri pe stra . @trandafir 2
In contestatia de la ISJ, am si spus ca dupa ce expira cele 30 de zile ma pot adresa pe cale ierarhic Ministerului , instantei . SI am solicitat clar " Solicit :
1. Reîntrunirea Comisiei de Cercetare a prezumatelor abateri privind conducerea Liceului pentru a-mi completa Punctul de vedere , pentru a se propune martori , dar nu înainte de a obţine aprobarea unui program de protecţie a martorului , având ca preşedinte al Comisiei pe doamna X.
2. Destituirea , doamnelor directoare , din funcţia de conducere , de îndrumare şi de control din învăţământ , pe o perioadă de minim 3 ani .
3. Solicit că soluţia legală să-mi fie comunicată în termen legal de 30 de zile calendaristice , în caz contrar , după expirarea termenului legal , voi putea depune plângere împotriva soluţiei la Ministerul Educaţiei Naţionale , fiind instituţia ierarhic superioară IŞJ Olt , după aceea ( în cazul în care nu voi fi mulţumit de soluţia adoptată ) , mă pot adresa Instanţelor Judecătoreşti pe contecios administrativ , după care pot depune plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria X pentru ca organel abilitate sa cercetze săv. infracţiunilor prev. şi ped. de art. 193 alin. (1) , art. 206 alin. (1) , art. 207 alin. (1) şi (2) şi art. 296 alin. (1) şi (2) din Noul Codul Penal .
4. Pentru a putea propune martori , solicit să faceţi demersurile necesare pentru înfiinţarea unui program de protecţie a martorului . "
Eu as depune plangere la Ministerul Educatiei ca la ISJ nu rezolv nimic . Dirigintele mi-a spus ca poate sa mi se anuleze scaderea notei la purtare , daca am un comportament exceptional pana la sfarsitul anului , dar a aparut acea plangere si acum a spus ca dirigintele nepoatei directoarei e hotarat sa solicite scaderea mediei la purtare .
Conteaza destul de mult , vreau ca dupa absolvirea liceului sa imi continui studiile la Facultatea de drept .
[2.13. din Regulament: Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele.]
Un elev nu poate sa solicite destituirea unui cadru didactic.Nu elevul l-a angajat pe director.
Directorii sunt delegati pentru un an de zile.Daca acestia ar da examen pe post , nu ar trece de nota 4 .
Puteti sa va adresati la MEC,dar MEC-ul va trimite plangerea la ISJ .
Nici MEC-ul,nici ISP nu -si vor asuma nici o responsabilitate.Mustrarea scrisa primita de un elev terorizat intr-un liceu, nu este o problema importanta.Mai degraba ia-ti propune ministrului sa intoduca admiterea in facultate-probe scrise . La admitere sa nu mai conteze media generala din liceu si notele de la BAC.
Daca raspunsul nu o sa-l primiti in 30 de zile , atunci va adresati instantei. Nu trebuie sa solicitati ca raspunsul sa il primiti in 30 de zile de la data inregistrarii a plangerii la institutia respectiva.
Sunteti minor ? sau adult ?