Buna ziua ! Am primit vineri sanctiunea disciplinara .
Toate presupusele abateri disciplinare ori sunt interpretate gresit ori nu exista .
Acum este problema ca nepoate uneia dintre doamnele directoare a depus plangere impotriva mea precumc a i-am adresat pe strada injuri ! Fapt neadevart , avand martori care pot afirma ca eu nu am vorbit cu ea .
Dirigintele acestei fete ( fostul director ) a spus ca imi va scadea media la purtare si mi-a zis pe un ton ridicat ca sunt nesimtit .
Daca contest sactiunea disciplinara la Ministerul Educatiei , o contest in baza art. 7 alin 1 sin 2 din Legea 554 din 2004 ?
Si daca cei de la Minister vor venii si vor face cercetari din nou ( pentru a rezolva contestatia ) , si conducerea va mai aduce elevi care sa minta si sa spuna ca cine stie ce am mai facut ... Mi se poate majora pedeapsa sau ramane solutia care este mai favorabila celui care a facut contestatia ?
Am spus ca aveti doua variante;
prima sa contestati mustrarea conform Regulamentului,adica la liceu. Si atunci decizia va fi definitiva ( nu mai poate fi atacata).In acestcaz , va depinde in totalitate de dna.
a doua varianta puteti face plangere prealabila la inspectorat sau la minister. Asteptati 30 de zile. Daca nu va vine raspuns sau refuza sa justifice raspunsul,atunci puteti sa o atacati in instanta. La raspuns evaziv , sau care va nemultumeste , instanta nu ii trage la raspundere.
De aceea v-am specificat sa fiti punctual.Eu as alege a doua varianta.Legea contengiosului va da posibilitatea asta sa va alegeti calea.
Adica sa o contest in maxim 30 de zile de la primirea sanctiunii la Ministerul Educatiei Nationale in baza art. 7 alin. 1 si 2 din Legea nr. 554 din 2004 actualizata 2014 ?
Da.Trimiteti prin Posta cu recomandare ( poate fi recomandata simpla,cu confirmare de primire, prioripost. Sa nu fie adresa simpla) .Sau va duceti si o depuneti la minister si solicitati numar de inregistrare.LaTribunal trebuie sa faceti dovada ca ati trimis plangerea prealabila cu privire la anularea mustrarii.Dovada o veti face cu "factura" emisa: numar , data trimiterii, gramaj.Bafta.