avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuire hotarare nedefinitiva, cand curge termenul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuire hotarare nedefinitiva, cand curge termenul

A aparut un nou inscris, ceea ce constituie temei de revizuire.
Termenul de revizuire este de o lună şi se va socoti în cazul prevăzut la art. 509 alin. (1) pct. 5, din ziua în care s-au descoperit înscrisurile ce se invocă;

Or eu am descoperit inscrisul dupa declararea apelului impotriva hotararii de fond.
Insa, sa zicem ca apelul va fi anulat ca tardiv.
Prin urmare, hotararea de fond va ramane definitiva la mult timp dupa descoperirea inscrisului - temei al revizuirii.

Intrebarea este: declar anticipat revizuire, in termenul de 1 luna de la descoperirea inscrisului? cu toate ca practic nu s-a judecat inca apelul...
Sau astept pana va fi apelul tardiv, si atunci incepe sa curga termenul de 1 luna pt revizuire, chiar daca inscrisul a fost descoperit cu mult inainte??

Alte discuții în legătură

Revizuire fara a fi comunicata hotararea judecatoreasca sindicalistul sindicalistul Am descoperit inscrisuri noi si doresc sa fac o actiune de revizuire in baza Art. 509 alin. 1 pct. 5 din Noul Cod de Procedura Civila. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
In litigiile de munca se poate solicita reexaminarea daca hotararea pronuntat in apel este total opusa celei pronuntata in fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca s-a pronuntat la fond o sentinta prin care s-a respins actiunea reclamantului in intregime iar ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva curtea de apel... eukyra1 eukyra1 Buna ziua, as dori sa stiu daca pot sa fac ceva impotriva unei sentinte definitive data de Curtea de Apel,solutionare care ma nemultumeste.Ma puteti indruma ... (vezi toată discuția)