avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... revizuire fara a fi comunicata Hotararea Judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

revizuire fara a fi comunicata Hotararea Judecatoreasca

Am descoperit inscrisuri noi si doresc sa fac o actiune de revizuire in baza Art. 509 alin. 1 pct. 5 din Noul Cod de Procedura Civila.
Intrebarea este daca am descoperit inscrisurile noi insa nu mi s-a comunicat hotararea trebuie sa astept comunicarea hotararii judecatoresti???
Cerearea de revizuire a unei hotarari judecatoresti poate fi solicitata chiar daca nu a fost comunicata hotararea judecatoreasca ??
Este bine să așteptați hotărârea, să vedeți motivarea instanței, ca apoi pe baza motivării să puteți argumenta și dvs motivarea revizuirii.

Puteți face cererea de revizuire oricând, nu este condiționată de comunicarea sau necomunicarea ultimului proces de fond sau apel.

Dacă știți cum să argumentați motivarea cererii de revizuire o puteți formula și depune la registratură fără să mai așteptați comunicarea hotărârii.
Termenul de revizuire este de o lună și se va socoti în cazul prevăzut la art. 509 alin. (1) pct. 5, din ziua în care s-au descoperit înscrisurile ce se invocă.
am descoperit inscrisurile insa nu am primit hotararea pe care vreau sa o atac cu revizuire. Daca astept comunicarea conform art. 426 si 427 NCPC, cererea de revizuire devine tardiva ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire cu inscrisuri noi - tardivitate sindicalistul sindicalistul am descoperit inscrisuri noi insa nu am primit hotararea pe care vreau sa o atac cu revizuire. Daca astept comunicarea Hotararii conform art. 426 si 427 ... (vezi toată discuția)
Revizuire hotarare nedefinitiva, cand curge termenul aidu aidu A aparut un nou inscris, ceea ce constituie temei de revizuire. Termenul de revizuire este de o lună şi se va socoti în cazul prevăzut la art. 509 alin. ... (vezi toată discuția)
Putere de lucru judecat caradis caradis Buna ziua. Pot depune cerere de Recurs in interesul legii daca abia dupa un an si jumatatate am observat ca doua decizii ale aceleasi instante sunt contrare ... (vezi toată discuția)