Buna ziua,
As vrea sa va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema :
- in urma divortului platesc pensia de intretinere pentru 3 minori, undeva in cuantum de 40% din venituri, in urma intelegerii amiabile cu mama, pensie pe care am cerut societatii unde lucrez sa o vireze direct in contul mamei.
- restul de 10 % pana la jumatate din salariu, este poprit in urma executarii silite a apartamenutului pe care eu si mama l-am avut in comun inainte de divort.
- mama pana de curand nu a avut poprire pe conturi, nu stiu din ce motiv. Acum insa are si ea, acest lucru afectand in afara salariului si pensia.
Intrebarea este :
- se poate face un document intre mine si mama, in care sa specifice ca doreste sa-i virez pensia intr-un alt cont pe un alt nume?
Poate ceva in genul unui acord de mediere sau orice alt document pe care sa-l pot duce la servici si sa cer viramentul banilor in acest alt cont. Societatea la care lucrez nu accepta plata salariul cash, numai in cont. Oare asta e legal ?
Multumesc.
Inseamna ca mediatorul respectiv nu v-a spus ca acordul de mediere nu are putere de hot jud, el este un contract sub semnatura privata. Da, evitati instanta in sensul ca nu deschideti un proces. Acordul de mediere trebuie consfintit de instanta, dar nu este proces, ci o cerere care se taxeaza cu 20 de lei.
Nu inteleg...din moment ce din consfintirea acordului de mediere rezulta o hotarare judecatoreasca pentru ce mai trebuie sa merg la executor ?
Nu e suficient sa o duc la servici si acestia sa se conformeze ?
Cui sa se conformeze? Hotărârea, cat nu sunt parte în proces, nu ii e opozabila.
Poprirea nu se mai înființează din oficiu și sunt doua variante, plătiți de bunavoie sau executat silit. O plata benevola presupune ca plătiți dvs din mana, din cont. În mod normal, firma v-ar.putea face un serviciu sa vireze la cererea și în numele dvs pensia, dar nu va face cat dvs sunteți în executare silita, nu risca o validare a popririi. Executorul e singurul căruia i se va supune.