avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Fals in declaratii si Încheiere finală (dezinvestire)
Discuție deschisă în Executare silită

Fals in declaratii si Încheiere finală (dezinvestire)

Buna ziua,
in calitate de tata prezint urmatoarea speta.

Locuind in strainatate, printr-o hotarare judecatoreasca "amiabila" in 2013, am convenit sa platesc 200 EUR pentru doi copii drept pensie de intretinere. In 2015, din cauza ca m-am intors definitiv in Romania, impreuna cu mama am fost la un mediator si pensia de intretinere in total a fost redusa la 240 RON pentru ambii copii. Precizez ca pana in august 2016 am fost la zi cu plata si am toate dovezile. Se pare ca din cauza ca din august 2016 pana astazi nu am mai platit pensia alimentara (dificultati financiare), acum in 2017 m-am trezit cu o executare silita (cautandu-mi numele pe google am dat peste portaljust.ro). Aceasta executare face referire la hotararea din 2013. Dupa parerea mea mama a facut un fals in declaratii si nu a instiintat instanta sau executorul de existenta aceastei medieri.

Iata solutia pe scurt :

Obiect: încuviinţare executare silită
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulata de catre petentul VAC (executor judecatoresc). Încuviinţeaza executarea silita împotriva debitorului G.V., în vederea punerii în executare a titlului executoriu reprezentat de Decizia nr. XXX/2013, pronunţată la data de 19.12.2013 de către Tribunalul Mureş, în dosar nr. XXXX/323/2012, pentru plata pensiei de întreţinere în favoarea minorilor G.A.R.F. şi G.L.C.L., în cuantum de 100 euro pentru fiecare minor, până la majoratul acestora, la solicitarea creditorilor G.A.R.F. şi G.L.C.L, prin reprezentant legal G.E.C., executarea urmând a se efectua în oricare dintre modalităţile prevăzute de lege.Definitivă.Pronunţata în şedinţa publica, azi, 07.02.2017.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) XXXX/2017 07.02.2017

Alte detalii : dialogul cu mama copiilor este inexistent; momentant sunt fara servici si locuiesc la domiciliul parintilor, chiar daca sunt proprietar al unui apartament. Posed un autovehicul si am cont bancar in Romania (nealimentat).
Domiciliul meu din buletin este adresa apartamentului proprietate personala. Pana astazi nu am fost contactat telefonic si nici am primit in mana vreun document relativ la aceasta actiune (poate ca am primit ceva in posta la adresa mea dar inca nu stiu acest lucru). Nici eu nu am incercat sa contactez acel executor judecatoresc pentru a afla mai multe informatii.

Intrebarea mea principala este relativ simpla : cum sa ma apar fata de acest demers ?

Va rog sa-mi spuneti ce solutii am si in cat timp trebuie sa ma manifestez. Precizez ca ma regasesc intr-o situatie foarte precara si nu am bani de avocat.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile DVS.
Cel mai recent răspuns: Username33 , utilizator 14:47, 18 Februarie 2017
Aveti dreptul sa faceti o contestatie la executare pe care o depuneti la judecatorie insotita de documentele care atesta reducerea la 240 lei.

Puteti fi executat silit pentru suma neachitata (240 RON).
Problema e ca dansa are titlu executoriu -acea hotarare, iar dvs pt acel acord, nu aveti pt ca nu l-ati depus in instanta pt a cere reducerea pensiei cf intelegerii, intelegere pe care nu ati respectat-o . Sa speram ca veti avea succes cu acea contestatie.
Contestatia o depuneti la judecatorie in termen de 15 zile de cand aflati sa sunteti in executare. Deocamdata, s-a incuviintat executare, dar pare ca nu s-a efectuat niciun act de executare- somatie, poprire etc.

Cand se face un astfel de demers "incuviintare executare silita" nu se trimite citatie de chemare in judecata recomandata cu semnatura de primire ? Dupa parerea mea nu e un demers banal, sau gresesc?!?!?

Recunosc faptul ca nu am platit nimic din august 2016 si imediat ce fac rost de un servici ma oblig sa platesc din urma. Totusi ma intreb un lucru : mama copiilor nu avea obligatia sa prezinte acel act de mediere? Gestul ei este un fel de "fals" nu ? Sau poate are alte denumiri : "inducere in eroare", "ascundere a adevarului" !

Trebuie sa fiu reprezentat neaparat de catre un avocat pentru acest demers?
15 zile de cand primesc hotararea in mana (contra semnatura) sau in cutia postala ?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile DVS.
Cand se face un astfel de demers "incuviintare executare silita" nu se trimite citatie de chemare in judecata recomandata cu semnatura de primire ? Dupa parerea mea nu e un demers banal, sau gresesc?!?!?

Da, gresiti, cererea de incuviintare se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor.
Nu avea aceasta obligatie si nu avem un fals in declaratii sau mai stiu eu ce fapta penala.
V-ati inteles intr-un fel si nu ate respectat intelegerea, intelegerea a picat, luati-o si asa.
Ca acel acord sa aiba putere executorie, am mai scris, trebuia depus la judecatorie.
Nu primiti nimic in mana, veti afla intr-un fel sau in altul de executare si de atunci incepe termenul de 15 zile- fie va treziti cu contul blocat, sau cu somatie in cutie sau cu poprire pe salariu - cand il veti avea etc.
oare daca reusesc sa ma imprumut in familie pentru a-mi plati rapid datoria si mai apoi sa depun contestatia la executare credeti ca as putea primi clementa din partea instantei? Deja ca situatia mea e foarte complicata imprumutul o sa ma indatoreze si mai mult....

cine trebuia sa depuna acel acord la judecatorie pentru ca sa aibe putere executorie?
cand am semnat acordul in 2013, mediatorul mi-a dat mie un exemplar, mamei un exemplar si a mai facut un exemplar care l-a pus intr-un dosar si care la dat mamei ca sa-l depuna la judecatorie. Nu stiu daca acel exemplar a fost trimis la judecatorie sau nu... Daca ar fi fost cazul trebuia sa primesc ceva acasa?

Alte discuții în legătură

Consfintire acord de mediere - actiune pe drept comun cand una din parti s-a razgandit Username33 Username33 buna ziua, se da urmatoarea speta: Dintr-o relatie de concubinaj rezulta doi minori si in decembrie 2013 se emite o hotarare civila prin care tatal este ... (vezi toată discuția)
Executare silita-pensie de intretinere djpadrecito djpadrecito Buna seara !!! Am o suma de bani de recuperat de la un domn, tatal fiului meu vitreg.... alocatie intretinere student S-a obtinut hotarare de curte de ... (vezi toată discuția)
Somatie, executare silita cataed cataed Buna ziua. In anul 2010 am incheiat cu o banca un contrat pentru o descoperire de card. In aprilie 2012 am retras o suma de bani de pe card si deoarece, o luna ... (vezi toată discuția)