avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita-pensie de intretinere
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita-pensie de intretinere

Buna seara !!!

Am o suma de bani de recuperat de la un domn, tatal fiului meu vitreg.... alocatie intretinere student

S-a obtinut hotarare de curte de apel inca de anul trecut, iar domnul nu a platit sub nicio forma.

Mergand la executor mi s-a spus ca trebuie incuviintata executarea de catre un judecator.
Procesul de incuviintare numai incepea, actele fiind depuse de pe 6 septembrie a.c.
am mers la judecatorie si dosarul se ratacise, s-a gasit in final si procesul are loc maine..

are vreun sens sa mai mergem, avand in vedere ca tatal nu stie de proces, citatie nu se mai trimite ca nu mai are cand (pe 19 am aflat ca e ratacit si maine se judeca), s-ar putea intampina probleme?

Sa mergem?

Ce ne sfatuiti?

o seara buna
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:47, 21 Septembrie 2011
De regula incuviintarile de executare se solutioneaza in camera de consiliu, fara citarea partilor.
Chiar daca veti veni la judecatorie, nu veti putea participa la sedinta.
Asupra cererii de incuviințare, instanta de executare se pronunța prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii
de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac. Incheierea prin care se respinge
cererea de incuviintare a executarii silite poate fi atacata cu recurs numai de catre creditor,
in termen de 5 zile de la comunicare.
Dupa incuviințarea cererii, la instanta de executare se va alcatui un dosar privind executarea, la care executorul judecatoresc este obligat sa depuna cate un
exemplar al fiecarui act de executare, in termen de 48 de ore de la efectuarea acestuia.
Avand in vedere ca fiul dvs vitreg este creditorul acestei obligatii de intretinere, sper ca el este cel ce a facut cererea, altfel vi se va respinge cererea de invuciintare. Cel putin aceasta ar fi solutia corecta, dar la cat de competenti sund judecatorii delegati la biroul executari silite, nu m-ar mira sa se incuviinteze asa.
In cadrul procesului initial puteati cere ca instanta sa trimita adresa de poprire direct la angajator, asa se face in caz de pensie de intretinere.
Sa cereti executorului sa ceara inclusiv pensia ce trebuia platita pana acum. Sa puna poprire la angajator si pe conturile bancare. Pentru neplata timp de 2 luni se poate face si plangere penala pentru abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare ONU EMIL ONU EMIL Un contract de leasing in care scrie ca reprezinta titlu executoriu mai trebuie investit de instanta judecatoreasca. Soc. de leasing este din Bucuresti iar eu ... (vezi toată discuția)
Admisibilitatea cererii de revizuire la incuviintarea executarii silite florindbro florindbro Este admisibila cererea de revizuire in baza art.322 pct.5 C.p.c. impotriva incheierii data de judecatorie privind admiterea incuviintarii executarii silite? (vezi toată discuția)
Incuvintarea executare silita pendre pendre Vreu si stiu daca judecatoria poate sa aproba incuvintarea silita fara debitor. Fara sa fiu citat la sedinta. Multumesc. (vezi toată discuția)