avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Fals in declaratii si Încheiere finală (dezinvestire)
Discuție deschisă în Executare silită

Fals in declaratii si Încheiere finală (dezinvestire)

Buna ziua,
in calitate de tata prezint urmatoarea speta.

Locuind in strainatate, printr-o hotarare judecatoreasca "amiabila" in 2013, am convenit sa platesc 200 EUR pentru doi copii drept pensie de intretinere. In 2015, din cauza ca m-am intors definitiv in Romania, impreuna cu mama am fost la un mediator si pensia de intretinere in total a fost redusa la 240 RON pentru ambii copii. Precizez ca pana in august 2016 am fost la zi cu plata si am toate dovezile. Se pare ca din cauza ca din august 2016 pana astazi nu am mai platit pensia alimentara (dificultati financiare), acum in 2017 m-am trezit cu o executare silita (cautandu-mi numele pe google am dat peste portaljust.ro). Aceasta executare face referire la hotararea din 2013. Dupa parerea mea mama a facut un fals in declaratii si nu a instiintat instanta sau executorul de existenta aceastei medieri.

Iata solutia pe scurt :

Obiect: încuviinţare executare silită
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulata de catre petentul VAC (executor judecatoresc). Încuviinţeaza executarea silita împotriva debitorului G.V., în vederea punerii în executare a titlului executoriu reprezentat de Decizia nr. XXX/2013, pronunţată la data de 19.12.2013 de către Tribunalul Mureş, în dosar nr. XXXX/323/2012, pentru plata pensiei de întreţinere în favoarea minorilor G.A.R.F. şi G.L.C.L., în cuantum de 100 euro pentru fiecare minor, până la majoratul acestora, la solicitarea creditorilor G.A.R.F. şi G.L.C.L, prin reprezentant legal G.E.C., executarea urmând a se efectua în oricare dintre modalităţile prevăzute de lege.Definitivă.Pronunţata în şedinţa publica, azi, 07.02.2017.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) XXXX/2017 07.02.2017

Alte detalii : dialogul cu mama copiilor este inexistent; momentant sunt fara servici si locuiesc la domiciliul parintilor, chiar daca sunt proprietar al unui apartament. Posed un autovehicul si am cont bancar in Romania (nealimentat).
Domiciliul meu din buletin este adresa apartamentului proprietate personala. Pana astazi nu am fost contactat telefonic si nici am primit in mana vreun document relativ la aceasta actiune (poate ca am primit ceva in posta la adresa mea dar inca nu stiu acest lucru). Nici eu nu am incercat sa contactez acel executor judecatoresc pentru a afla mai multe informatii.

Intrebarea mea principala este relativ simpla : cum sa ma apar fata de acest demers ?

Va rog sa-mi spuneti ce solutii am si in cat timp trebuie sa ma manifestez. Precizez ca ma regasesc intr-o situatie foarte precara si nu am bani de avocat.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile DVS.
Cel mai recent răspuns: Username33 , utilizator 14:47, 18 Februarie 2017
Daca ati achitat pensia si aveti dovezi trebuie depuse dovezile la executor.
Daca nu aveti dovezi veti fi executat silit chiar daca ati platit.
Daca ar fi fost cazul trebuia sa primesc ceva acasa?

da , trebuia sa primiti o copie a hotararii .

Da, n-ar fi rau sa va imprumutati , sa platiti cf acordului cat datorati si cand veti afla oficial de executare, sa depuneti contestatie, sa aratati ca ati platit, ca aveti un acord si astfel, sa nu mai platiti cheltuielile de executare. Cereti in contestatie desfiintarea tuturor actelor de executare.

Ca sa raspund celor de mai sus :
- DA, am pastrat toate dovezile ori de cate ori am platit pensia de intretinere (suma, data, beneficiar si platitor)
- am reusit sa verific corespondenta postala si pana astazi inca nu am primit nimic !!!

Am reusit sa-mi conving un membru de familie ca sa ma ajute sa platesc saptamana viitoare datoria conform acordului de mediere (240 RON/luna) care o am din august 2016 ca sa fiu la zi ...
Cum am spus nu am bani sa angajez un avocat si nici nu stiu daca e obligatoriu sa am unul pentru un astfel de demers, asadar am tot cautat pe internet modele tipizate pentru cerere de contestatie cu articolele aferente si restul.
Va lasa inima sa-mi faceti un model pe care sa-l pot adapta cazului meu? Va rog mult !!!

Va multumesc anticipat, multa sanatate si mult spor in activitatile DVS. !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consfintire acord de mediere - actiune pe drept comun cand una din parti s-a razgandit Username33 Username33 buna ziua, se da urmatoarea speta: Dintr-o relatie de concubinaj rezulta doi minori si in decembrie 2013 se emite o hotarare civila prin care tatal este ... (vezi toată discuția)
Executare silita-pensie de intretinere djpadrecito djpadrecito Buna seara !!! Am o suma de bani de recuperat de la un domn, tatal fiului meu vitreg.... alocatie intretinere student S-a obtinut hotarare de curte de ... (vezi toată discuția)
Somatie, executare silita cataed cataed Buna ziua. In anul 2010 am incheiat cu o banca un contrat pentru o descoperire de card. In aprilie 2012 am retras o suma de bani de pe card si deoarece, o luna ... (vezi toată discuția)