avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lipsa presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lipsa presedinte asociatie

Intampin urmatoarea problema.
Suntem o asociatie de proprietari a unui imobil cu 6 apartemante/6 proprietari, 4 proprietari sunt membrii ai asociatiei de prop, ceilalti 2 nu .
Din cei 4 membri, unul era presedinte, unul cenzor si 2 in comitetul executiv.
Problema este urmatoarea, presedintele si-a dat demisia, nu doreste nimeni din imobil acesta functie si tototdata unul din membrii si-a dat demisia. Prin urmare au ramas doar 3 membrii din 6.
Intrebare, pot obliga pe cineva sa ocupe functia de presedinte?

Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2015
buburuza, utilizator
Cum vreti sa il obligati? Ii strangeti degetele la usa de la intrarea in bloc? ;)

Nimeni nu poate fi obligat sa ocupe o functie daca nu si-o doreste.

Atributiile presedintelui pot fi preluate de unul dintre membrii CEx pana reusiti sa "convingeti" pe unul dintre proprietari, prin :worthy: , :fight: sau chiar cu :training:.

Dumneavoastra ce calitate aveti in CEx?
Daca sunteti membru atunci asumati-va functia de presedinte.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2015
cyan, moderator
Eu ca si ceilalti membrii, nu imi asum aceasta functie.
SI totusi, ce se intampla cu asociatia, daca niciun din proprietari, nu isi doreste acesta functie, poate functiona fara Presedinte?
Dispozitia in vigoare prevede ca in cazul in care presedintele de asociatie este in imposibilitatea sa exercite responsabilitatea functiei,poate numi provizoriu un vicepresedinte dintre membrii comitetului executiv
Trebuie analizat responsabil motivul pentru care nu intelege niciunul dintre membrii comitetului executiv sa preia provizoriu responsabilitatea de presedinte de asociatie
Daca nici dvs nu intelegeti sa preluati provizoriu responsabilitatea de presedinte de asociatie,nu aveti temei legal sa obligati vreun proprietar sa preia fortat aceasta responsabilitate
Este problema care se poate solutiona numai la nivelul asociatiei de proprietari prin analiza responsabila a situatiei care a condus la renuntarea la exercitarea functiei de presedinte si membru al comitetului executiv
Eliminati problemele si asumati-va provizoriu responsabilitatea preluarii atributiilor de presedinte de asociatie
Puteti sa traiti in continuare fara conducere, dar va veni o vreme cand veti avea nevoie de semnatura presedintelui, cand veti avea nevoie sa luati niste hotarari asupra proprietatii comune si, atunci, ce veti face?
Probabil doi dintre proprietari (cel ungurean si cu ce-l vrancean) se vor sfatui sa il constranga pe al treilea (cel moldovan) sa accepte functia.:)

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte! cat poate sta un presedinte demisionar in ... akuda akuda Demisie presedinte! Cat poate sta un presedinte demisionar in conditiile in care niciunul din proprietari nu doreste sa preia functia? (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari fara presedinte si comitet executiv Mihaela0215 Mihaela0215 Buna ziua, Din cauza unor probleme majore legate de spatiul comun, de canalizare si documentele imobilului, suntem in situatia in care nimeni nu isi doreste ... (vezi toată discuția)
Cum se face, mai exact, numirea vicepresedintelui asociatiei? Caligula Caligula Buna seara, In prezent sunt presedintele unei Asociatii de Proprietari cu un numar redus de proprietari (17), cu o situatie aparte, care nu face obiectul ... (vezi toată discuția)