Buna ziua, am fost oprit intr o localitate de un agent rutier.Acesta sustinea ca eu nu port centura, pe care o dadusem jos pentru a prezenta actele, aflate in torpedou.In acel moment, am sunat la 112, venind seful de post din localitatea respectiva si vazand ca nu are cum sa demonstreze ca nu purtam centura pana in momentul stationarii a inceput sa ma intrebe de toate cele:triunghi, trusa, etilotest, etc.Toate trecute cu brio.La un moment dat vede folia si imi cere omologarea, pe care o am si timbrele lipite pe ea.Acesta a spus ca nu este pusa de un atelier autorizat, ceea ce este adevarat fapt pentru care mi a retinut certificatul.Nu am nici o problema cu acest lucru, pentru ca este corect, dar am doua intrebari:1.Are voie sa ma caute in asa fel de sa imi gaseasca ceva?(doar nu era filtru) 2.In momentul in care a vazut folia, nu era obligat sa ma intrebe daca pot remedia problema?O jupuiam de pe geamuri, nu era mare lucru.
Se poate considera ca agentul v-a cautat "nod in papura" dar nu aveti cum sa demonstrati, agentul are dreptul sa verifice vehiculul din toate punctele de vedere. Cauciucurile nu le-a verificat?:)
Nu este obligat sa va intrebe daca puteti remedia o problema identificata la masina.
Etilotest? De cand este obligatoriu etilotestul in masina?
Pentru folie de exemplu,aveti la dispozitie 15 minute in care sa remediati problema.
Din nefericire,agentul are voie sa intrebe si sa verifice orice aspect care i se pare lui a fi in neregula.
In procesul verbal pe langa agentul constatator ar trebui sa fie si un martor,dar aici sunt in dubii deoarece am inteles ca ar avea voie sa faca controale si singuri.
Amenda rutiera
pop andrei
Am primit o amenda de la politia rutiera pt motivule ca nu aveam actele de identitate(C.I. si permis) si nu aveam centura de siguranta dar,motivul pt care am ... (vezi toată discuția)