Buna ziua ! In primul rand doresc sa va relatez cele intamplate. In seara zilei de 22.11.2010 am fost oprit de catre un agent de politie rutiera ( singur, fara a forma un echipaj ) in comuna Jilava, jud IF. Au fost solicitate si prezentate actele ( permis, buletin, talon, asigurare ) si rovigneta,iar de aici a inceput problema. Intamplare face sa fi pierdut bonul fiscal, in parbriz fiind totusi lipita holograma. I-am explicat ca nu gasesc bonul, dar poate verifica numarul masinii pe aparatura din dotare. Prin urmare, agentul s-a simtit oarecum atacat, nu pot sa-mi explic de ce, si a inceput cu alte detalii de genul : extinctor, triunghi reflectorizant, trusa medicala omologata RAR. Am prezentat triunghiul si extinctorul, mai putin trusa medicala, aflandu-se in portbagajul autoturismului, dar intr-un spatiu secundar, in genul spatiului destinat rotii de rezerva. In portbagaj se afla un TV foarte greu de altfel, diagonala 106 cm, dar si foarte fragil. I-am aratat si explicat agentului ca nu pot efectiv sa ajung la trusa medicala spre ai fi prezentata, dar a decis sa fiu sanctionat contraventional. A intocmit procesul verbal, iar in momentul in care a revenit pentru a-mi prezenta cele mentionate de acesta in pv. am decis sa filmez respectiva scena cu telefonul mobil ( constient fiind ca nu poate fi o proba ). Am refuzat sa semnez procesul verbal, precizand ca voi semna doar daca face mentiunea in pv a situatiei pentru care nu am putut prezenta trusa, si a faptului ca a fost intrigat de gestul meu de ai cere sa verifice rovigneta, a incercat practic sa caute nod in papura. Bineinteles ca a refuzat sa faca vreo mentiune, a intrebat a 2-a oara daca iau la cunostinta, repetand mentiunea, dupa care a plecat in autoturismul de politie, in mers spunand sa o sa-l primesc prin posta. La intrebarea " cine va semna acel proces verbal" pentru ca nu exista nicio persoana in preajma ( martor ) nu am primit raspuns. Mentionez ca tot a fost filmat. Pe 16.03.2011 am primit de la Directia de Impozite si Taxa Locale Giurgiu ( domiciliez in Giurgiu ) o somatie privind suma de 300 lei, reprezentand amenda circulatie. M-am prezentat la Directia de Impozite si Taxa Locale Giurgiu, si am solicitat o copie a procesului verbal, pe care am regasit la rubrica martor un anume Almodhaffar Ali, CNP-ul si semnatura acestuia ( numele nu sunt convins ca il inteleg complet ). La descrierea faptei,agentul a mentionat pe langa clasicul "a condus auto etc etc la controlul afectuat nu a putut prezenta extinctorul,trusa medicala valabila si omologata RAR, si FAPTA FILMATA SI INREGISTRATA CU APARATUL MARCA AUTOVISION,INSTALAT PE AUTOSPECIALA CU NR B 19 HVB". La ruprica pentru plata in 2 zile lucratoare agentul a trecut suma de 120 lei ( desi jumatate din 300 lei, este 150 lei, insa nu asta este important ). La alte mentiuni "nu doreste sa ia la cunostinta de P.V."
Intrebarea este ce pot face in acest caz? Se poate contesta procesul verbal? Martorul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns:
pandelealin , utilizator
12:24, 20 Martie 2011