avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie Proces Verbal Contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie Proces Verbal Contraventie

Acum 3 saptamani am fost oprit de un agent. A venit la mine la masina, s-a prezentat cu jumate' de gura de la 5 metri (eu in masina, nu ai cum sa il auzim cand afara nu era vreme prea buna si era noapte). Ajunge la masina, ma pregatesc sa ii dau actele si il intreb cum se numeste, se uita la mine de parca i-a dat cu parul in cap dar totusi imi raspunde rapid. Ii dau actele, verifica, se uita pe langa masina, ma pune sa cobor jos sa ii arat trusa, extinctor si ma intreaba daca am lovit masina. I-am raspuns ca nu, ma intreaba ce sunt cu zgarieturile pe ea, i-am raspuns ca e masina din 2004, deci e posibil sa mai aibe urme de rugina si vreme. Ia actele si pleaca la masina. Intre timp constant ca am ambele asigurari in mana (si cea veche). Nu mi-a zis sa intru si sa astept in masina si am decis ca e politicos sa ii duc asigurarea cea noua sa o verifice in caz ca i-o dadusem pe a veche. Ajung la masina, domnul agent deja scria amenda. I-am zis sa se prezinte si sa imi arate legitimatia (din cate stiu eu are obligatia ca mai intai sa se prezinte verbal dupa care la incheierea unui PV sa prezinte legitimatia daca ii este solicitat). A refuzat spunand ca nu am acest drept si ca nu scrie niciunde. I-am spus sa citeasca legea 218 si chiar i-am aratat-o pe net cu art. care spunea ca el are aceasta obligatie. In dreapta mai era un copil, cred ca era elev (elev al scolii de politie). I-am adus la cunostinta ca l-am filmat cu telefonul si ca voi contesta amenda. Ma intrebat daca vreau sa semnez. Am refuzat si l-am intrebat pentru ce imi da amenda. Motive ca: am masina lovita si nu am fost la sectie sa iau autorizatie de reparatie si ca nu am trusa medicala. L-am filmat cand a spus ca nu am trusa si am fost sa filmez trusa. Dupa care mi-a solicitat iar sa semnez, am refuzat deoarece nu eram vinovat de faptele de mai sus. Ma intreaba de asemenea ca de ce merg cu luminile de ceata cu toate ca afara nu vedeai la 5 metri in fata.
Acum dupa 3 saptamani primesc amenda. 290 ron, motive: masina lovita si trusa expirata (cand mi-a zis pentru ce da amenda a spus ca nu o aveam).
Are rost sa contestez amenda, tinand cont ca nu am semnat procesul, nu are martor la incheierea lui (cu toate ca era cu el in masina un elev probabil si vreo 2 doamne la magazinul de unde erau opriti), iar eu am 2 martori care imi sustin povestea (trusa aveam, masina nu a fost implicata in nici un accident si nici nu a raportat nimeni cum ca as fi facut accident) si refuzul acestuia de legitimare (mentionez ca pe uniforma nu avea nici un insemn cu numele sau functia acestuia). De asemenea am fost oprit la 11.45 (4.02.2017) iar pe proces scrie 5.02.2017 ora 00.

Ce ma sfatuiti ?
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
Bican, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:39, 1 Martie 2017
Buna ziua,
Idiferent daca ati semnat sau nu procesul verbal de contraventie, aveti dreptul sa faceti plangere impotriva acestui proces si sa o depuneti la judecatorie in termen de 15 zile de la inmanarea procesului verbal de contraventie.
Bafta.
Asta stiu, dar se merita, am sanse ?
Eu zic ca se merita, cat despre sanse, cred ca nu va poate spune nimeni care va fi rezultatul proceului.
Bican a scris:

Asta stiu, dar se merita, am sanse ?

Chiar daca aveti sanse, nu merita, platiti jumatate din amenda in 48 de ore. Prea mica suma, pentru deranj. Daca, totusi, sunteti o persoana care are zero toleranta la nedreptate, faceti plingere contraventionala si mergeti mai departe. Bafta si rabdare (veti avea nevoie)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - martor fals pandelealin pandelealin Buna ziua ! In primul rand doresc sa va relatez cele intamplate. In seara zilei de 22.11.2010 am fost oprit de catre un agent de politie rutiera ( singur, fara ... (vezi toată discuția)
Contraventie circulatie drakin drakin Am si eu o intrebare circulam pe b-dul Ion Mihalache dinspre P-ta Ion Mihalache catre P-ta Victoriei. Banda 1 era ocupata, banda 2 ocupata, eu eram pe banda a ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 de zile? ionutinfo ionutinfo Buna seara! In seara de 01/02/16 am fost oprit in trafic de un echipaj de politie, la cererea agentului am prezentat carnet de conducere, asigurare etc. Mi ... (vezi toată discuția)