in momentul retinerii permisului de conducere pt alcool este obligatoriu a se inocmi proces verbal?inreb deoarece mi-a fost retinut permisul acum 5 luni si mi s-a eliberat doar o dovada fara drept de conducere iar la probele biologice mi-a fost luata doar o proba nu doua cum cere legea iar proces verbal nu mi-a fost intocmit.pot invoca viciu de procedura?
Nu vi s-a intocmit PV pentru ca vi s-a intocmit dosar penal, situatie in care nu se mai intocmeste PV. Cat priveste a doua proba bio, nu este nici un viciu, acum nu se mai practica doua probe, decat la solicitarea expresa a dvs. Pentru rechizitoriul procurorului este suficienta o proba. Asteptati linistit, veti fi citat cand va fi cazul, dureaza destul.
In prezent, incepand din martie 2015, normele metodologice prevad ca pentru determinarea alcoolemiei se recoltează două mostre de sânge la interval de o oră una faţă de cealaltă, din cate vad dvs ati fost depistat inainte, cand intr-adevar se recolta doar o singura proba(incepand cu 23.10.2014 pana in martie 2015).
Declararea neconstituțională a sintagmei la momentul prelevării mostrelor biologice, face ca, prin revenirea la relevanța penală a momentului conducerii și nu al prelevării, sa se impuna recalcularea alcoolemiei pentru dovedirea faptei(avand in vedere ca fapta considerată săvârșită la momentul prelevării de mostre nu mai poate fi calificată ca infracțiune).
Cum la dvs exista doar o singura proba biologica, calculul retroactiv nu poate fi facut si solutia corecta este clasarea, fiind evident ca fapta dvs nu mai întrunește elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 336 alin. 1 în forma actuală.