avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art 336 alin. 1 din Noul Cod Penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art 336 alin. 1 din Noul Cod Penal

A scapat cineva de dosar penal din cauza ca s-a prelevat sange o singura data ? A primit cineva o sentinta favorabila ?
Acum nu mai este necesara prelevarea celei de a doua probe. Este suficient etilo-testul.
CristinaPaisa a scris:

Acum nu mai este necesara prelevarea celei de a doua probe. Este suficient etilo-testul.

Se poate dna avocat, de unde ati scos absurditatea asta?
In primul rand, din 18 martie 2015, pentru determinarea alcoolemiei se recoltează din nou două mostre de sânge la interval de o oră una faţă de cealaltă, existand posibilitatea unui eventual calculul retroactiv.
In al doilea rand, norma legala pedepseste conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, nu s-a condamnat pana acum vreo persoana care a savarsit aceasta infractiune, dupa valoarea etilotestului.
@AndrasM:
Da, exista solutii de clasare sau achitare in faza de judecata, dar nu este practica unitara, sunt parchete care trimit in judecata si instante care condamna.
Din punctul meu de vedere solutia pe care ar trebuie sa o dispuna procurorul ar fi aceea de clasare, iar instanta de achitare, in temeiul art. 16 lit. b teza I c.p.p., cu precizarea ca fapta nu mai întrunește elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 336 alin. 1 în forma actuala, fiind evident că a existat conducerea unui autovehicul având o anumită îmbibație alcoolica, dar persoana la momentul conducerii care a devenit moment al săvârșirii faptei tocmai prin neconstituționalitate sintagmei „momentul prelevarii probelor biologice„ nu avea sau cel puțin există un dubiu că ar fi avut alcoolemia peste limita oprită de lege.
Deci nu a avut nimeni proces din cauza asta recent . Buuuunnnn . O tara de oameni cuminti si civilizati , nici nu ma asteptam altfel :). O sa va tin la curent cu al meu proces drag si scump, doar ca justitia este oarb, dar este si foarte inceata! bine ca platim taxe si impozite.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
AndrasM, utilizator
Cred ca nu ati citit ce v-am scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie etilotest 0,49 proba1 0,85 proba2 1,25 mtigbg mtigbg Un individ mi-a tamponat masina pe care o conduceam, neacordandu-mi prioritate. La etilotest a iesit el cu 0, eu cu 0,49. Prima proba de sange mi s-a luat la ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan obi33 obi33 Am avut la etilotest 0,52 g/l la ora 17 seara nu mâncasem nimic decât dimineața am greutate 76-78kg si 1\'83 înălțime.Dosarul s- a trimis la parchet.Mi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt cetățean al ucrainei, am fost oprit în stare ... Kema Kema Bună ziua, sunt cetățean al Ucrainei, am fost oprit în stare de ebrietate, într-o parcare goală deschisă a unui centru comercial, etilotestul a arătat ... (vezi toată discuția)