avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cod CAEN consultanta - Microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cod CAEN consultanta - Microintreprindere

Buna ziua,

Avand in vedere raportul de 20% - activitati consultanta, 80% - restul, pentru microintreprinderi, exista o lista de coduri CAEN care pot fi incadrate in activitati de consultanta ?

Ma intereseaza in mod deosebit codurile CAEN pentru activitati IT - 620 respectiv 6202 (Activitati de consultanta in tehnologia informatiei).

Multumesc,
Adrian
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 21:49, 24 Octombrie 2015
ART. 112^1 Definiţia microîntreprinderii

În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

a) realizează venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112^2 alin. (6);

a^1) realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale;

Asa cum putem observa legiuitorul vorbeste despre activitati din consultant si management, nu despre activitati din consultanta si/sau management ca urmare opinia mea este ca numai persoanele juridice care au cod CAEN 7022 -si au peste 20% venituri din aceste activitati nu pot fi microintreprinderi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen consultanta si incadrarea ca microintrepr Ral_uca Ral_uca Buna ziua, 1. va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg care din urmatoarele coduri caen intra sub incidenta art 112.1/a1 (realizează venituri, altele ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl intermediere in asigurari COSMIN-GJ COSMIN-GJ buna ziua doresc sa deschid un srl tip microintreprindere cu 3 la suta cota de impozitare din venit.veniturile principale cel putin la inceput o sa fie din ... (vezi toată discuția)
Project management cod caen Ral_uca Ral_uca Buna ziua, Daca eu sunt Project manager si vrea sa prestez acest serviciu pe firma mea SRLD este corect sa aleg 7022 (7022 Activităţi de ... (vezi toată discuția)