am deschis recent un SRL - microintreprindere si trebuie sa achizitionez facturier si chitantier. Va rog sa ma ajutati cu modelul necesar( neplatitor TVA in cazul in care conteaza ) si sa imi spuneti daca acestea trebuie inregistrate undeva.
Facturiere se pot achizitiona de la librarii sau se pot personaliza la tipografii. Cereti un facturier pentru neplatitor de TVA si un chitantier. Va trebui sa specificati seria si numarul de la ...la.... ,sa aveti la dvs. o copie dupa cui (in cazul in care comandati de la tipografie). Intr-o decizie inregistrat la societatea dvs. specificati seria si nr facturii pentru anul 2015.
ex:
DECIZIA NR. 1
din 01.07.XXXX
În temeiul prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, a O.M.F. nr 2226/2006 si a actului constitutiv al societăţii
DISPUN :
Art. 1 Se stabileşte seria facturilor fiscale emise in anul anul fiscal 2008 la LUC2008.
Art. 2 Numerotarea facturilor fiscale emise in anul 2015 va incepe cu numarul 1 pînă
la numarul 50.
Art. 3 Persoana responsabilă de intocmirea şi urmărirea facturilor fiscale este D-nul...
Administrator,
.......................
Succes!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Activitate pfa
cornelia radoi
buna ziua!sunt pfa de putin timp si azi am incasat primii bani,in urma activitatii desfasurate,si m-am lovit de o problema!am chitantier si facturier fiscal ... (vezi toată discuția)
Facturier nou
danar122
Pentru un PFA care tine contabilitatea in partida simpla si emite facturi:
La terminarea facturierului pe suport hartie se poate cumpara tot unul simplu din ... (vezi toată discuția)