avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturier si chitantier
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturier si chitantier

Sunt o firma neplatitoare de TVA si am un facturier nepersonalizat. Vreau sa stiu ce serie si ce numar ar trebui sa completez, si din cate cifre. Acelasi lucru intreb si pentru chitantier.
Cel mai recent răspuns: Emese-Ibolya Tavaszi , Consultant fiscal 16:51, 9 Mai 2009
Faceti o decizie interna in care precizati ca facturile / chitantierele vor avea seriile pe litere in ordine alfabetica (o sg litera sau 2/ mai multe) sau o combinatie de litere si cifre (intr-o anumita ordine pe care o veti preciza) si ca fiecare serie incepe de la nr. 1 la 100 (sau un numar mai mare, in functie de activitatea firmei).
De pilda.... Veti emite F/ C cu seria A de la nr. 1 la 100.
Sau: serii de 2 litere: AA, AB, AC.... BA, BB, BC, tot de la 1 la 100.
Ideea e sa precizati in decizie cum intelegeti sa le numerotati.
Puteti sa mai prevedeti si ca la inceputul fiecarui an fiscal veti incepe un facturier/chitantier nou, indiferent la ce numar ati ajuns cu cele incepute anul precedent.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
Lorena Chirila, Avocat
Am inteles asta.

Dar in curand voi depasi plafonul si voi plati tva-ul. Si oricum cand se termina formularele acestea voi achizitiona formulare personalizate, inseriate si numerotate.

Vreau sa stiu daca se poate sa le inseriez pur si simplu FACT nr. 0001, si daca pot sa intrerup cand se termina formularele si sa incep o alta numerotare de la 00001 cu cele personalizate. Valabil si pt chitante cu seria CHT.
In cursul aceluiasi an fiscal nu puteti da acelasi numar de mai multe ori.

Ordinul MEF nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile cu normele metodologice de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile prevede:
- persoanele prevazute la art. 1 din Legea nr. 82/1991, republicata, vor emite proceduri proprii de stabilire si/sau alocare de numere ori serii, dupa caz, prin care se va mentiona, pentru fiecare exercitiu financiar, care este numarul sau seria de la care se emite primul document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua!sunt pfa de putin timp si azi am incasat primii bani,in urma activitatii desfasurate,si m-am lovit de o problema!am chitantier si facturier fiscal ... (vezi toată discuția)
Numerotare facturi nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua. Sunt relativ noua ca traducator, de la sfarsitul anului 2009. Cand a inceput anul 2010, nu mi se terminase facturierul si am taiat facturi in ... (vezi toată discuția)
Serie si numar facturi si chitante nepersonalizate raul2010 raul2010 Va rog frumos sa-mi spuneti ce numar si serie sa pun pe facturi si chitantiere nepersonalizate(firma noua platitor de tva impozit pe profit)? MULTUMESC (vezi toată discuția)