avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general numerotare facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

numerotare facturi

Buna ziua.
Sunt relativ noua ca traducator, de la sfarsitul anului 2009.
Cand a inceput anul 2010, nu mi se terminase facturierul si am taiat facturi in continuare din acela vechi, numerotandu-le tot in continuare.
E ste gresit? Trebuia ca la inceput de an sa incep d ela factura 1? Seria facturilor mele este Ph(de la judet).
Daca am gresit, ce anume trebuie sa fac? In curand termin facturierul acesta folosit si in 2009 si 2010 si nu stiu cum sa procedez...:">
Seria facturii (PH) se mentine?

Multumesc frumos,
Nicoleta Stoian
Cel mai recent răspuns: nicoletastoian11 , utilizator 11:02, 26 Martie 2010
Puteti sa le numerotati in continuare lininstita. Reinceperea numertoarii ar putea conduce la utilizarea multipla a aceluias numar, fapt ce poate avea un potential problematic destul de ridicat cu ocazia unui control fiscal.

Incepand cu 1 ianuarie 2007 fiecare poate sa-si numeroteze singur facturile cu conditia ca numerotarea sa fie unica. Presupun ca seria era deja tiparatia pe facturier, cand l-ati cumparat.

In cazul in care se termina facturierul Dvs. curent, puteti sa:

1. cumparati un nou facturier pe care poate sa poate sa nu apara o serie (se pot cumpara si facturiere cu formulare complet goale, fara numar sau serie);

2. puteti sa va listati singura facturile dintr-o aplicatie de editare de texte, numerotandu-le.
Nu are nicio serie pretiparita nici facturierul vechi si nici cel nou pe care deja l-am cumparat, ins anu am inceput sa-l folosesc.
Deci, daca ultima factura din 2009 avea seria PH nr. 0021, prima din 2010 avea seria PH nr 0022..
Deci pot taia facturi in continuare folosind numerele consecutive?
Nu trebuie sa modific facturile dein 2010 pt a avea nr 0001, 0002 s.a.m.d.?
La facturierul nou, ii dau nr. consecutiv din facturierul vechi, adica 0036 (ultima din fact acesta e 0035)?

Multumesc mult
Va propun sa continuati numerotarea exact cum ati descris. Daca doriti sa reincepeti numerotarea in fiecare an, ar trebui sa adaugati si anul la numarul de factura, cum ar fi, de exemplu: 2010-0001, 2010-0002 ... Astfel nu vor exista doua facturi emise de Dvs. cu numarul 0001.
Multumesc frumos pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturier si chitantier CristinaPopescu CristinaPopescu Sunt o firma neplatitoare de TVA si am un facturier nepersonalizat. Vreau sa stiu ce serie si ce numar ar trebui sa completez, si din cate cifre. Acelasi lucru ... (vezi toată discuția)
Numere facturi rodia rodia O societate care practica comert cu ridicata procedeaza in felul urmator in ceea ce priveste numerotarea facturilor: -emite facturi pe calculator(pana acum a ... (vezi toată discuția)
Completare factura pfa! mihai15mai mihai15mai Buna ziua, Sunt nou in randul PFA-urilor si sunt cam in ceata cu completarea facturilor, sper ca n-am postat gresit, imi cer scuze daca am nimerit gresit. Ma ... (vezi toată discuția)