avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... CREDIT NOTE DIN CHINA SI TRANSPORT DIN RO IN DE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

CREDIT NOTE DIN CHINA SI TRANSPORT DIN RO IN DE

Buna ziua ,
Am urmatoare situatie:
In urma unui import din China(cu dvi si tva platit in vama) soc. romaneasca a hotarat ca bunurile sa fie returnate furnizorului din China.S-a primit de la soc. din China un credit note fara tva .
Bunurile s-au transportat din Romania in Germania la o sucursala (GMBH)a societatii din China. Sucursala din Germania nu este inregistratra in scop de tva si nu deci nu are cod valid de TVA.La plecarea bunurilor din Romania acestea nu s-au trecut prin vama si nu am dvi.
Intrebare:
1.Pentru societatea romaneasca este aceasta operatiune o achizitie intracomunitara ? trebuie raportata in decl.390?
2.Dpdv al tva-ului ce inregistrari contabile trebuiesc facute ?

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara? Munteanu V Munteanu V Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate in rezolvarea unei dileme.Poate cineva a avut acest caz. Eu sunt societatea X din Romania inregistrata ... (vezi toată discuția)
Import cu factura din ue stematud stematud Achizitionam materiale de la un furnizor din UE, cu cod valid de TVA intracomunitar, la el in tara. Materialele vin dintr-o tara non UE, noi ne ocupam de ... (vezi toată discuția)
Import din china prin viena-procedura? dianna dianna Buna ziua, Am un caz: fac import de marfa din China , cu vamuire la Viena, si marfa ajunge la Cluj, printr-o firma care face si transportul si se ocupa de ... (vezi toată discuția)