avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cu norma de 8 ore la 2 angajatori diferiti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cu norma de 8 ore la 2 angajatori diferiti

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine referitor la urmatoarea situatie: un salariat poate lucra cu CIM pe durata nedeterminata, norma intreaga la doi angajatori diferiti? Este obligat angajatul sa isi declare functia de baza? si care este baza legala
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: buiavasi , utilizator 17:13, 23 Iunie 2015
1. Codul Muncii la art.35 alin.1 prevede dereptul unei persoane de amunci in baza unor contracte individuale de munca la angajatori diferiti sau la acelasi angajator fara a stabili o limita a numarului maxim de c.i.m. care poate fi incheiat de catre o persoana fizica si indiferent de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.

Art.35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

In speta, o persoana poate avea doua c.i.m. cu norma intreaga la angajatori diferiti.

2. art.7 C.fisc. - Definiţii ale termenilor comuni
(1) În înţelesul prezentului cod, cu excepţia titlului VI, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
.....
3. activitate dependentă la funcţia de bază - orice activitate desfăşurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcţie de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare fiecăruia locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază ;
.....
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada co aldorin aldorin Buna ziua, sunt angajat la o societate cu norma intreaga , pe perioada CO ma pot angaja la o alta societate tot cu norma intreaga? Va multumesc (vezi toată discuția)
Doua locuri de munca in același timp Oana007 Oana007 Buna ziua. Azi am semnat contractul individual de munca in sistemul privat. De la actualul loc de munca nu mi-am dat demisia sau orice legat de plecarea mea. ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)