avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot constitui un SRL-D?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot constitui un SRL-D?

Prin 2004 la terminarea facultatii, pe ultima suta de metri am zis sa beneficiez de niste avantaje birocratice pentru studenti si mi-am creeat un SRL. Firma n-a functionat niciodata. N-am emis vreo factura deci n-am primit un leu. O vreme am depus o declaratie la Finante si prin 2008 mi s-a inchis firma din "oficiu".
Deci, practic, sunt debutant dar conform articolului art.2 al. B, am avut o SRL infintat la Registrul Comertului si din asta inteleg ca pot sa-mi iau gandul de la SRL-D.

Cum inca n-am facut 35 de ani si ma incanta ideea de antrepenoriat ma gandeam daca as mai putea aplica pentru o astfel de firma, SRL-D daca n-am avut activitate pe fostul SRL?

Sotia n-a avut nici un SRL si e in acelasi interval de varstra. Ar putea fi impedimente daca ar aplica ea ptr. SRL-D si eu sa fiu managerul? :)
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
slymaximus, utilizator
Cel mai recent răspuns: slymaximus , utilizator 15:16, 1 Iulie 2015
Un SRL-D poate fi înfiinţat de intreprinzător debutant, o persoană fizică majoră ce indeplineşte cumulativ, în principal, următoarele condiţii:

- Nu a mai fost acţionar în cadrul altor firme din spatiul economic european. Daca a avut un PFA sau un II, poate sa-si înfiinţeze un SRL-D. Important e să nu fi fost acţionar într-un SRL(-D) sau SA.

SRL-D-ul poate să aibă până la 5 asociaţi, însă toţi trebuie să respecte cele două condiţii de mai sus. De asemenea, compania trebuie să fie administrată de cel puţin unul dintre ei, ori de asociatul unic.
Aceste informatii le-am citit si eu.
Nedumerirea mea e daca eu mai pot fi considerat "debutant" daca fostul meu SRL n-a avut activitate efectiva o secunda.
Dumneavoastra NU mai puteti,insa ar putea sa il faca sotia,iar limitarea de varsta ,nu mai e valabila,inca din 14.07.2014.
Succes
Mutumesc pentru lamuriri! :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare srl pentru servicii, neplatitor de tva. An.Dumi An.Dumi Buna seara, as dori sa va intreb, in cazul in care doresc sa imi infintez un SRL pentru prestari servicii, neplatitor de TVA, stiti cumva cat ar costa si ... (vezi toată discuția)
Statut actionar srl-d Ralukat Ralukat Daca am infiintat un SRL-D, unde sunt actionar unic, pot deveni actionar in alta companie (SRL) care urmeaza sa fie infiintata, fara sa pierd statutul de SRL-D ... (vezi toată discuția)
Srl-d  am o firma infiintata acum aprox. 5 ani, care are activitatea suspendata si pe care nu am avut activitate in realitate, dar probabil 2-3 luni la inceput, pana ... (vezi toată discuția)