avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Statut actionar SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Statut actionar SRL-D

Daca am infiintat un SRL-D, unde sunt actionar unic, pot deveni actionar in alta companie (SRL) care urmeaza sa fie infiintata, fara sa pierd statutul de SRL-D al actualei firme?
OUG 6/2011:

Art. 2
(1) În înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţă, întreprinzătorul debutant în afaceri, beneficiar al programului, este persoana fizică majoră care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) are capacitate juridică deplină de exerciţiu;
b) anterior datei înmatriculării societăţii în registrul comerţului nu a mai deţinut şi nu deţine calitatea de acţionar sau asociat al unei întreprinderi constituite în Spaţiul Economic European;

Legea impune ca doar anterior sa nu fi detinut calitatea de actionar.
Ulterior infiintarii SRL-D nimic nu va impiedica sa deveniti actionar intr-o alta societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl-d ocostin ocostin Daca am calitatea de actionar in urma privatizarii in masa din 1992 pot sa optez pentru infiintarea unui SRL-D? (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru tineri 2011 Ing3ras Ing3ras In cazul in care \"am\" o firma cu un prieten, imi mai pot face inca o firma prin programul \"Fonduri europene pentru tineri 2011 \" ? Sau cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Srl-d si pfa asigurari valyb valyb Buna ziua, Ma adresez si eu dvs cu urmatoarea intrebare. Doresc sa imi infiintez un SRL-D. Ideea este ca momentan detin si un PFA pe asigurari pentru ca ... (vezi toată discuția)