avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

În ce condiții se poate face succesiunea bunurilor ramase după decesul mama mea ,sotia supraviețuitoare.Am blocat la poștă ultima pensie a mamei mele,astfel încât sa nu beneficieze pe ascuns de ea,sora mea.Am intreprins demersurile de a obține pensia de la Centru de pensii al M.A.N. Știu că acești banii pot fi ridicați de la poștă ,dacă am înțeles bine ,si in baza unui certificat de moștenitor. Sora a beneficiat,pe ascuns, de apartamentul părinților prin contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager.Au mai rămas în masa succesorală bunurile din casa si pensia mamei....

Alte discuții în legătură

Ce sanse am? tcampianu tcampianu Stimate Doamne, Stimati Domni, In anul 1988 m- am casatorit, iar mama mea ne- a cumparat un apartament de 3 camere, am semnat atunci un act de donatie, cu ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie mihaelasoltinschi mihaelasoltinschi As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu ridicarea ultimei pensii. Eu, nepoata am ingrijit-o pe matusa mea, cu contract de intretinere cu ... (vezi toată discuția)