avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Numele din actele de studii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Numele din actele de studii

Buna ziua!
As dori sa aflu in ce lege scrie exact ca numele din actele de studii in preuniversitar trebuie sa fie ACELASI cu cel din certificatul de nastere. Sotia mea urmeaza un liceu si casatoria cu mine a fost dupa inscrierea la liceu pe numele ei. Directorul nu vrea sa ii treaca numele actual in actele de studii, desi in Regimul actelor de studii am gasit clar ca se pot modifica la cerere datele din documente. Numele de la nastere este comic si nu ne convine situatia. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:53, 30 Iunie 2015
Faptul ca diplomele de studii sunt eliberate pe numele de la nastere nu este un lucru rau absolut deloc deoarece sunt persoane care se casatoresc de mai multe ori sau de-a lungul vietii isi schimba numele de mai multe ori datorita anumitor imprejurari fapt care ar duce la o nebunie in acte. Dar se poate trece in paranteza si numele dvs. am vazut astfel de diplome. In schimb sa se renunte de tot la numele dobandit la nastere nu cred ca este posibil.
[ link extern ]
art.3, alin.3
Cautati si Ordinului MECTS nr.5565 din 07 octombrie 2011, art. 8, alin 3 (3) poate va ajuta
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
Justitiarul711, utilizator
Multumesc dar tocmai ca in regimul actelor de studii OMEC din 2011 scrie ca:(3) Schimbările de nume intervenite pe parcursul frecventării nivelului de
învăŃământ se operează la solicitarea scrisă a titularului, aprobată de directorul
unităŃii de învăŃământ, pe baza actelor doveditoare, în toate documentele şcolare.
Multumesc, oricum
Da. Sotia sa faca o cerere in acest sens la director, la care sa anexeze actele doveditoare-certif.de casatorie in copie-si sa astepte raspunsul scris in 30 de zile. Sa invoce taman legislatia amintita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume in acte dupa casatorie. NTeodor NTeodor Buna ziua! Am inscris-o pe sotia mea la facultate, am depus actele si la 2 luni ne-am casatorit (actele depuse cu numele de fata). In ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume nastere utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As dori sa aflu daca o persoana poate sa isi schimbe numele de familie din certificatul de nastere, chiar daca actualmente, prin casatorie a ... (vezi toată discuția)
Numele din actele de studii utilizatorx utilizatorx Buna ziua! Sotia mea urmeaza acum liceul si i s-a spus ca in actele de studii si in documentele scolare va fi trecuta cu numele din certificatul de nastere, ... (vezi toată discuția)