avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Numele din actele de studii
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Numele din actele de studii

Buna ziua!
Sotia mea urmeaza acum liceul si i s-a spus ca in actele de studii si in documentele scolare va fi trecuta cu numele din certificatul de nastere, care este...comic.
Am intrebat la institutia in drept si am inteles ca nu isi mai poate schimba numele de la nastere ci doar numele actual.
In regimul actelor de studii pentru preuniversitar nu am gasit explicit obligativitatea intocmirii actelor pe numele de la nastere.
As vrea sa aflu daca nu exista o posibilitate legala, ca actele sa fie eliberate pe numele actual.
Multumesc
Nu, in cazul actelor de studii se foloseste numele din certificatul de nastere intotdeauna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele din actele de studii utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As dori sa aflu in ce lege scrie exact ca numele din actele de studii in preuniversitar trebuie sa fie ACELASI cu cel din certificatul de nastere. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume nastere utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As dori sa aflu daca o persoana poate sa isi schimbe numele de familie din certificatul de nastere, chiar daca actualmente, prin casatorie a ... (vezi toată discuția)
Diploma bacalaureat pierduta malicatalin malicatalin Buna ziua, imi puteți spune ce pași pot pot urma din momentul in care constat ca am pierdut diploma de Bacalaureat? (vezi toată discuția)