avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Diploma Bacalaureat pierduta
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Diploma Bacalaureat pierduta

Buna ziua, imi puteți spune ce pași pot pot urma din momentul in care constat ca am pierdut diploma de Bacalaureat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 10 Iulie 2020
Buna ziua,
Va adresati liceului ce a emis aceasta diploma si cereti un duplicat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai degrabă, procedați așa:
„Dacă aţi pierdut diploma de bacalaureat, de licenţă sau o parte componentă a acestora (ex: foaia matricolă), trebuie să procedaţi după cum urmează:

1. primul pas este să declaraţi pierderea diplomei în Monitorul Oficial al României;

2. pasul următor este să mergeți la un birou notarial cu pagina din Monitorul Oficial în care s-a publicat anunţul de pierdere al diplomei şi să daţi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că aţi pierdut documentul în circumstanţe necunoscute.

3. în final, trebuie să faceți o cerere către directorul instituției care a emis actul de studii la care anexați: pagina anunțului publicat în Monitorul Oficial, declarația notarială pe proprie răspundere, copia legalizată a certificatului de naștere, copie simplă a cărții de identitate, 2 poze format 3x4. După depunerea cererii cu toate actele necesare, instituția emitentă va elibera duplicatul documentului pierdut în termen de 30 de zile. (...)”

Detalii găsiți aici [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
Ionica Porumbel, Consultant in arhivarea documentelor
Ăsta ar fi primul pas sa inteleg.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Va adresati liceului ce a emis aceasta diploma si cereti un duplicat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul nr. 3.844 din 24 mai 2016 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar

art.37
(1) În cazul plastifierii, pierderii sau al furtului actului de studii original eliberat, în baza unei cereri scrise a solicitantului, unitatea de învățământ care a eliberat actul respectiv eliberează un duplicat al acestuia, întocmit pe baza documentelor aflate în arhiva unității de învățământ din care rezultă situația școlară a solicitantului.

(2) Cererea de eliberare a duplicatului este însoțită de următoarele acte, care se arhivează cu termen de păstrare de 100 de ani la inspectoratul școlar, iar copiile certificate «conform cu originalul» la unitatea de învățământ:
a) declarația notarială/consulară, dată de titularul actului, în care sunt cuprinse toate elementele necesare pentru identificare, împrejurările în care actul original a fost pierdut, precum și alte precizări care să confirme dispariția actului de studii respectiv. Se va face în mod obligatoriu următoarea mențiune: «actul de studii original nu a fost lăsat gaj/garanție la o instituție de stat sau particulară, din țară sau din străinătate, și nu a fost înstrăinat cu bună știință altei persoane fizice sau juridice»;
b) dovada publicării pierderii sau furtului actului de studii în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a;
c) copie conformă cu originalul după certificatul de naștere/ căsătorie;
d) două fotografii color, format 3 x 4 cm;
e) actul original plastifiat;
f) aprobarea scrisă a consiliului de administrație al inspectoratului școlar pentru eliberarea duplicatului, în urma actelor depuse de către unitatea de învățământ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mamei mele i s-a pierdut diploma de bac. ce trebuie sa facem mai ... Cytadel Cytadel Mamei mele i sa pierdut diploma de bac. Ce trebuie sa facem mai departe? (vezi toată discuția)
Buna seara, daca am pierdut diplomele de competente de la bacalaureat ... romeocatalin romeocatalin Buna seara, daca am pierdut Diplomele de Competente de la Bacalaureat + plus certificatele de absolvire liceu (12 clase, respectiv 10), trebuie cerere si anunt ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am pierdut atat diploma de bacalaureat, cat si duplicatul ... Rebecca50 Rebecca50 Buna seara, Am pierdut atat diploma de bacalaureat, cat si duplicatul diplomei de bacalaureat. Cum trebuie sa procedez pentru a obtine un alt \"duplicat \" ... (vezi toată discuția)