avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Mamei mele i s-a pierdut diploma de bac. Ce trebuie sa ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Mamei mele i s-a pierdut diploma de bac. Ce trebuie sa facem mai ...

Mamei mele i sa pierdut diploma de bac. Ce trebuie sa facem mai departe?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 19 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei care au pierdut diploma de bacalaureat (dar și diploma de licență sau foaia matricolă) trebuie să urmeze o procedură strictă, iar cel dintâi pas presupune o deplasare la liceul unde a fost eliberată diploma, unde se va solicita o adeverință pentru eliberarea unui duplicat, care trebuie să conțină seria, numărul diplomei și data eliberării. Apoi, pe baza acelei adeverințe se va da un anunț în Monitorul Oficial, pe care îl veți primi acasă. După aceea, cu exemplarul din Monitorul Oficial se va merge la un birou notarial, pentru a se da o declarație pe propria răspundere din care să rezulte în ce împrejurări s-a pierdut documentul în cauză. Și, în sfârșit, cu documentele de mai sus, două poze și un timbru fiscal de 2 lei se va solicita eliberarea unui duplicat la Inspectoratul Școlar Județean de care aparține liceul absolvit.
Multumesc!
REGULAMENT din 24 mai 2016 privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar

Capitolul IV Întocmirea și eliberarea duplicatelor actelor de studii
Articolul 37
(1) În cazul plastifierii, pierderii sau al furtului actului de studii original eliberat, în baza unei cereri scrise a solicitantului, unitatea de învățământ care a eliberat actul respectiv eliberează un duplicat al acestuia, întocmit pe baza documentelor aflate în arhiva unității de învățământ din care rezultă situația școlară a solicitantului.
(2) Cererea de eliberare a duplicatului este însoțită de următoarele acte, care se arhivează cu termen de păstrare de 100 de ani la inspectoratul școlar, iar copiile certificate «conform cu originalul» la unitatea de învățământ:
a) declarația notarială/consulară, dată de titularul actului, în care sunt cuprinse toate elementele necesare pentru identificare, împrejurările în care actul original a fost pierdut, precum și alte precizări care să confirme dispariția actului de studii respectiv. Se va face în mod obligatoriu următoarea mențiune: «actul de studii original nu a fost lăsat gaj/garanție la o instituție de stat sau particulară, din țară sau din străinătate, și nu a fost înstrăinat cu bună știință altei persoane fizice sau juridice»;
b) dovada publicării pierderii sau furtului actului de studii în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a;
c) copie conformă cu originalul după certificatul de naștere/ căsătorie;
d) două fotografii color, format 3 x 4 cm;
e) actul original plastifiat;
f) aprobarea scrisă a consiliului de administrație al inspectoratului școlar pentru eliberarea duplicatului, în urma actelor depuse de către unitatea de învățământ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma bacalaureat pierduta malicatalin malicatalin Buna ziua, imi puteți spune ce pași pot pot urma din momentul in care constat ca am pierdut diploma de Bacalaureat? (vezi toată discuția)
Buna seara, daca am pierdut diplomele de competente de la bacalaureat ... romeocatalin romeocatalin Buna seara, daca am pierdut Diplomele de Competente de la Bacalaureat + plus certificatele de absolvire liceu (12 clase, respectiv 10), trebuie cerere si anunt ... (vezi toată discuția)